A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Програма «Доступні кредити 5-7-9»: аграрії можуть отримати кредит до 90 мільйонів гривень

Дата: 24.05.2023 09:46
Кількість переглядів: 53

Доступні Кредити

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9» спрощує доступ мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування. Тепер аграрії можуть отримати кредит у розмірі від 100 тис. грн до 90 млн грн.

Кредити надають:

  • на інвестиційні цілі на рівні 7% річних з можливістю зменшення для інвестиційних кредитів до 5%;
  • на поповнення обігового капіталу для всіх підприємств - встановлення компенсаційної ставки 9% річних. 

За інформацією Мінагрополітики України з початку року банки уже видали сільськогосподарським товаровиробникам 31,8 млрд грн. кредитних коштів на розвиток господарств. З них за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9» 17,8 млрд. грн., із яких 11,8 млрд. грн під портфельні гарантії. 

Аграрії Львівщини для забезпечення розвитку своїх підприємств залучили 1,1  млрд грн за програмою «Доступні кредити 5-7-9», з яких 720 млн. грн. під портфельні гарантії. Кредити отримали 307 сільськогосподарських товаровиробників області. 

На регіональному рівні для підтримки мікро-, малих та середніх  суб’єктів підприємництва у період військового стану в області внесли зміни до Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області.

Для тих аграріїв, які залучили кредитні ресурси в банківських установах чи лізингових компаніях надається відшкодування відсотків (комісії) за супроводження договорів фінансового лізингу у розмірі 1 облікової ставки НБУ. А для тих, хто не може отримати кредити в банку є можливість одержати пільгові кредити на зворотній основі на реалізацію бізнес-планів в галузі сільського господарства під 5% річних у сумі до 500 тис грн. для покриття обігових витрат терміном до 5 років з відстроченням повернення основної суми зобов'язання до року.

На сьогодні право на фінансову підтримку одержали 10 суб’єктів підприємництва на суму 1,1 млн грн, яка дозволила здешевити 14 млн грн. кредитних ресурсів. А також 7 суб’єктам підприємництва одержали пільгові кредити на суму 2,8 млн грн. 

Більш детально з умовами Програми та переліком документів можна ознайомитись за посиланням https://griml.com/nesIt 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних