A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

ПРОГРЕС ТЕРИТОРІЙ МОЖЛИВИЙ ЗАВДЯКИ ЗАЛУЧЕННЮ КОШТІВ

Дата: 18.01.2020 10:11
Кількість переглядів: 2158

ПРОГРЕС ТЕРИТОРІЙ МОЖЛИВИЙ

ЗАВДЯКИ ЗАЛУЧЕННЮ КОШТІВ

Так чи інакше, але інформація з перших уст завжди є потрібною і корисною. Тоді немає підстав для домислу, тим більше, коли вона йде від посадовця. Тож веду мову з головою Рудківської міської ради Іваном Лозинським.

- Іване Михайловичу, яким був 2019 рік для Рудківської ОТГ?  Фото без опису

- Вважаю, що успішним, інноваційним, творчим. Ми реалізували на 90 % свій план со-ціально-економічного розвитку, затвердили Стратегію розвитку Рудківської ОТГ до 2027 року, впровадили в діяльність Громадський бюджет, беремо участь у низці цікавих проєктів і програм, в т.ч. у співпраці з громадськими організаціями та фондами. Рудківська міська рада першою у Львівській області бере участь у пілотному проєкті «Розумна Взаємодія» за підтримки Посольства Норвегії, метою якого є використати механізм співпраці влади та громади для визначення найважливіших проблем та їх вирішення.

- Що вдалося зробити?

- У 2019 р. за кошти ДФРР та бюджету громади був реалізований проєкт з придбання сучасного медичного обладнання для КНП «Рудківська лікарня», у рамках якого придбано новий сучасний рентгенапарат, фіброгастроскоп та електрокоагулятор, апарат для штучної вентиляції легень з насосом інфузійним та монітором пацієнта, набір гістеро-скопа.

У рамках обласної Програми «Питна вода» вдалося залучити обласні кошти на реконструкцію водопроводу на вул. Фредра та Самбірській у м. Рудки. Також у минулому році придбано екскаватор-навантажувач з навісним обладнанням для Рудківського ВУЖКГ, проведено реконструкцію фасаду будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини. У рамках програми співробітництва територіальних громад, частково реалізували проєкт «Безпека Самбірщини», що передбачав встановлення системи відеоспостереження в населених пунктах району. Важливе значення надаємо розвитку спортивної інфраструктури нашої громади. Завершено реконструкцію спортивного майданчика зі штучним покриттям у с. Підгайчики. Розпочато реконструкцію спортивного майданчика під мультифункціональний майданчик для занять ігровими видами спорту в м. Рудки.

З ініціативи жителів громади реалізовано 6 проєктів у рамках Громадського бюджету на загальну суму 147,238 тис. грн. Було придбано костюми для Рудків-ської ДМШ, акустичну систему та електричні обігрівальні прилади для закладів культури, мультимедійну систему для ДНЗ м. Рудки, облаштовано спортмайданчик у Рудків-ській гімназії та відремонтовано пішохідний місток через р. Вишенька. Потенційними переможцями в рамках Громадського бюджету на 2020 рік є проєкти, що реалізовуватимуться в селах нашої громади. Це говорить про зростання активності жителів сіл у процесах розвитку нашої громади. За кошти дорожнього фонду проведено капітальний ремонт понад 2 км доріг у селах Підгайчики та Сусолів.

- Скільки і яких мікропроєктів реалізували (скільки коштів виділили з бюджету міської ради на їх співфінансування)?

- Протягом року, що минув, нам вдалося реалізувати 8 проєктів місцевого розвитку на суму 2650,762 тис. грн., з них:

капітальний ремонт фасаду та водостічної системи даху Конюшко-Тулиголівської СЗШ І-ІІ ст. у с. Конюшки-Тулиголівські;

реконструкція шатрового даху Підгайчиківської СЗШ I-III ст. у с. Підгайчики;

капітальний ремонт (заміна вікон і дверей на енергозберігаючі) будівлі Народного дому в с. Новий Острів; капітальний ремонт під’їзної дороги до будинку № 17а на вул. Самбірській у м. Рудки;

придбання і облаштування дитячих ігрових майданчиків на вул. Садовій у м. Рудки та вул. Зеленій у с. Колбаєвичі;

капітальний ремонт елементів благоустрою на площі Відродження у м. Рудки;

реконструкція вуличного освітлення у селах Задністряни, Чайковичі та Погірці.

На реалізацію всіх проєктів місцевого розвитку використано з обласного бюджету 1270,523 тис. грн. , бюджету громади – 928,206 тис. грн., з них коштів субвенції на розвиток інфраструктури громади – 766,230 тис.грн., і 452,033 тис.грн. залучених коштів. Спонсорами у реалізації проєктів були БФ «Майбутнє для громади», БО «Фонд братів Дубневичів», БФ Контінентал Фармерз Груп, ТОВ «Львівське», ТОВ «Західні аграрні традиції», ТзОВ «Сонячна насолода», ТзОВ «Будремдор», ТзОВ «ЗахідКонтроль», ККВП «Продукт», Рудки СТ, приватні підприємці м. Рудки – О.Тисовська, Д.Завійська, І.Федькович, І.Гнип, Р.Кундис, Н.Мазуркевич, В. Марциняк.

- Який із мікропроєктів є вкрай важливим для міста та загалом громади?

- Усі реалізовані проєкти є дуже важливими для розвитку нашої громади. Звичайно, вкрай важливим є придбання сучасного обладнання для забезпечення доступності медичних послуг в КНП «Рудківська лі- карня». Даний проєкт є перехідним з 2018 року і його реалізація дозволила оновити матеріально-технічну базу Рудківської лікарні та покращити надання медичних послуг жителям громади і навколишніх сіл Самбірського та Городоцького ра-йонів.

Також важливо було підтримати ініціативу жителів будинку №17А на вул. Самбірській у м. Рудки, які на ремонт під’їзної дороги зібрали 60 тис. грн. Ремонт фасаду та водостічної системи Конюшко-Тулиголівської школи, де у 2018 році було проведено капітальний ремонт даху, і ремонт Народного дому в с. Новий Острів із заміною вікон та дверей на енергозберігаючі, також створюють добрий імідж у малих селах.

Дуже актуальною є реконструкція вуличного освітлення у селах Задністряни, Погірці і Чайковичі;

ремонт доріг у селах, що створює комфортні умови для проживання жителів даних населених пунктів.

- Що плануєте реалізувати у 2020 році?

- Маємо намір продовжити роботу з капітального ремонту та реконструкції об’єктів інфраструктури нашої громади. На конкурс проєктів місцевих ініціатив, що реалізовуватимуться у 2020 році за співфінансування з обласного бюджету, подано 12 проєктів.

Це і реконструкція системи опалення в Рудківській дитячій музичній школі, і капітальний ремонт Народного дому в с. Погірці;

придбання кухонного обладнання для опорного закладу Рудківська СЗШ І-ІІІ ст. ім. Володимира Жеребного; капітальний ремонт (заміна вікон та дверей на енергозберігаючі) приміщення їдальні і бібліотеки Погірцівської ЗСШ І-ІІІ ст.;

капітальний ремонт покрівлі філії Колбаєвицької СЗШ I ст.;

здійснення благоустрою території Чайковицького НВК; ка-пітальний ремонт внутрішніх приміщень Рудківської гімназії;

реконструкція вуличного освітлення у селах Чайковичі, Сусолів, Підгайчики;

придбання дитячих ігрових майданчиків для сіл Задністряни та Новий Острів;

капітальний ремонт дороги на вул. Довженка у м. Рудки.

Розробляємо документацію для участі в обласній програмі «Зовнішнє освітлення населених пунктів Львівської області» щодо реконструкції систем вуличного освітлення у селах Конюшки-Тулиголівські та Конюшки-Королівські. Чимало уваги міська рада приділяє ремонту доріг.

У планах на 2020 рік є капітальний ремонт відрізків доріг до сіл Задністряни і Подільці. Розроблено проєктну документацію на капітальний ремонт дорожнього покриття на вулицях І.Франка та С.Бандери у м. Рудки. В перспективі також ремонт дороги на вул. Шевченка у м. Рудки, що веде до Рудківської лікарні, завершення капітального ремонту дороги на вул. Лісна. Також плануємо поточний ремонт дороги від Рудок у напрямку сіл Новий Острів та Конюшки-Тулиголівські.

Сподіваємося на підтримку народного депутата Ярослава Дубневича та депутата Львівської обласної ради Володимира Шведи. У рамках транскордонної співпраці Рудківська міська рада, разом із партнерами з Республіки Польща, подає 2 проєкти за Програмою «Польща-Білорусь-Україна».

Спільно з гміною Фредрополь готуємо проєкт «Слідами Александра Фредра». А з партнерами з міста Радимно написано проєкт із збереження та розвитку традиційних ремесел та культурної спадщини українсько-поль-ського прикордоння. - Чи готові бути центром громади для ще більшої кількості населених пунктів ( які від цього будуть переваги і, можливо, мінуси)? - Досвід створення Рудків-ської ОТГ свідчить, що за державної фінансової підтримки такі громади мають можливість краще розвиватися. Цьому сприяє об’єднання грошових та людських ресурсів, можливість самостійно визначати пріоритети, стратегічні цілі діяльності.

Громада стає повним господарем на своїй території, тому гасло: «Візьми і зроби» стає для всіх дуже актуальним, бо спо-діватися на якусь іншу владу не доводиться. Однак без роботи над збільшенням дохідної частини бюджету через залучення додаткових інвестицій, грантів, проєктної діяльності, розвитку підприємництва, збільшення надходжень від різного виду податків, через легалізацію діяльності сподіватися на прогрес територій неможливо. Тож працівники міської ради, депутатський корпус постійно працюють над цими питаннями.

Марія ПУКІЙ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних