A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Військові капелани мають отримати статус Захисника України

Дата: 22.01.2021 18:02
Кількість переглядів: 465

Фото без опису

 Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна переконана, що військові капелани, які разом з українськими воїнами захищали країну на Сході, мають право отримати статус учасника бойових дій і відповідні гарантії і соціальний захист.

Під час сьогоднішньої зустрічі із головою Синодального управління військового духовенства Православної Церкви України  Високопреосвященним  Іоаном, Митрополитом Черкаським і Чигиринським та заступником голови СУВД по роботі з ветеранами, волонтерами АТО/ООС та їх сім’ями протоієреєм Дмитром Караном обговорили подальшу співпрацю Мінветеранів та Православної Церкви України.

За словами  Високопреосвященішого  Іоана, сьогодні в Православній Церкві України більше пів тисячі військових капеланів. Всі вони, пройшовши війну на Сході, продовжують служити в єпархіях і допомагати ветеранам зцілитися вірою та повернутися до життя в родинах та громаді.

«Військові капелани одні з перших підтримали українських захисників на війні. Щоденно вони зміцнювали їх моральний дух, підтримували віру. Держава, суспільство, капелани - партнери у зміцненні національної єдності та захисту України», - зазначила Юлія Лапутіна.

Під час зустрічі обговорили детальний план співпраці з представників територіальних відділів Мінветеранів та регіональних єпархій. Він спрямований на вирішення проблем ветеранів та родин загиблих захисників України, розвиток взаємодії з питань психологічної та соціальної реабілітації.

Також домовилися залучити представника Православної Церкви до Оперативного штабу Мінветеранів з питань координації надання допомоги під час пандемії короновірусної інфекції. 

Зазначає Міністерство у справах ветеранів України.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних