A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Для пасічників Львівщини проведуть онлайн семінари щодо проблемних питань галузі

Дата: 09.02.2021 11:20
Кількість переглядів: 347

    Мінекономіки спільно з Львівською облдержадміністрацією проведуть серію онлайн семінарів, з метою підвищити взаєморозуміння між пасічниками та аграріями, аби зменшити кількість випадків отруєння бджіл під час обробки сільськогосподарських культур.

  На Львівщині бджільництвом займаються близько 4,9 тис пасічників, в обробітку сільськогосподарських угідь – 709,3 тис га.  Дотримання цих правил у взаємодії із сільськогосподарськими підприємствами і пасічниками забезпечить відсутність конфліктів та зменшить кількість загибелі бджіл. А навпаки принесе користь у вигляді збільшення здорових бджіл, пилок та меду.

  «Розвиток галузі бджільництва сприяє підвищенню врожайності сільськогосподарських культур на 30-60% залежно від виду рослин та умов запилення. Крім того, підвищується якість плодів та насіння, збільшується їхня натуральна вага. Дослідженнями встановлено, що підвищення врожайності сільськогосподарських культур при запиленні квіток бджолами в середньому становить: гречки – 41 %, червоної конюшини – 75%, люцерни – 50%, баштанових – 60%, плодових – 65%, гірчиці – 35-61%, ріпаку – 25-30% та соняшнику – 40%», - зазначила т.в.о директора Департаменту агропромислового розвитку - Людмила Гончаренко.

  До онлайн заходу запрошуються фахівці Держпродспоживслужби, пасічники та агровиробники усіх районів Львівщини та ОТГ. Під час семінару обговорюватимуть ряд правил, які необхідно дотримуватись під час обробітку сільськогосподарських культур, що встановлені законодавством України.

  Онлайн семінари відбудуться у Zoom форматі з кожним регіоном Львівщини та ОТГ окремо  об 11.00 год у зазначену дату - період лютий-березень 2021 року:

Дрогобицький район – 10 лютого 2021 року

Львівський район  – 24 лютого 2021 року

Самбірський район – 3 березня 2021 року

Стрийський район – 10 березня 2021 року

Червоноградський район, Золочівський район – 17 березня 2021 року

Яворівський район – 24 березня 2021 року

  З питань реєстрації  на участь у семінарі та пропозицій до виступів  звертатись до контактної особи  з питань організації заходу - Долинської Світлани  за номером: (067) 835 93 95.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.