A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

У Рудківській громаді вшанували День Героїв Небесної Сотні!

Дата: 20.02.2021 23:45
Кількість переглядів: 544

Фото без опису  Сьогодні, 20 лютого, в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні - згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

    20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. Під час прощання з загиблими лунала жалобна пісня «Плине кача...», яка стала українським народним реквіємом. Ми не маємо права забути ту страшну зиму 2013-2014 року, яка назавжди змінила Україну і народила нову націю. Ми завжди будемо пишатись і берегти в серці світлу пам'ять про наших відважних героїв, котрі віддали життя за Батьківщину, Свободу, Гідність та Незалежність - Володимира Жеребного, Володимира Топія, Богдана Сольчаника, Романа Сеника та інших Героїв Небесної Сотні. 20 Героїв Небесної Сотні були родом із Львівщини.

  У Рудківській громаді, також відбулось вшанування наших земляків. Схилили голови перед світлою пам’яттю людей, яких було вбито під час мирних протестів, батько Героя Небесної Сотні Володимира Жеребного - Микола Жеребний, заступник Рудківського міського голови -Роман Біндас, представники Самбірської райдержадміністрації - перший заступник голови Самбірської райдержадміністрації Василь Вісьтак, керівник апарату Оксана Галюлько, голова Городоцької ОТГ Володимир Ременяк та ексголова Мостиської РДА Степан Буняк. За участю о.Михайла, Церква св. Кузьми та Дем'яна с. Вишня, о.Володимира,  Храм Пресвятої Євхаристії УГКЦ м.Рудки та о.Володимира, ПЦУ Різдва Пресвятої Богородиці м.Рудки, родичів загиблих, представників Рудківської міської ради, учасників майдану, жителів громади та усіх небайдужих, відбулась панахида  за загиблих, та традиційно,  смолоскипною ходою усі вшанували пам’ять Героїв майдану!

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису      Герої не вмирають!

             Слава живим героям і світла пам'ять тим, хто відійшов у вічність!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних