Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

ОБЕРЕЖНО! ГРИП ПТИЦІ!

Дата: 01.03.2021 10:28
Кількість переглядів: 1061

ПАМ’ЯТКА НАСЕЛЕННЮ ЯК УНИКНУТИ ЗАРАЖЕННЯ ПТАШИНИМ ГРИПОМ !

Фото без опису   ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ  повідомляє, щодо поширення інфекції Пташиний грип – захворювання птиці, що характеризується ураженням органів дихання та системи травлення. Збудником захворювання є вірус (H5N1), який є споріднений з вірусом грипу типу А у людей та тварин. Інфіковані птахи поширюють вірус через свою слину, носові секреції та послід. Джерело інфекції – дика птиця. Основний шлях передачі збудника – повітряно-крапельний. Хвороба може також поширюватися з інфікованими кормами, питною водою, яйцями, пір’ям.

! Симптоми пташиного грипу у птахів - спад активності, посиніння видимих слизових оболонок, гребеня, сережок, набряк голови, діарея, ускладнене дихання, параліч та раптова смерть.

! Симптоми пташиного грипу у людей – можуть варіюватися від типових для звичайного грипу (температура, кашель, біль у горлі і м’язах) до інфекцій очей, пневмонії.

! Щоб знизити ризик зараження пташиним грипом потрібно: - уникати контакту з хворою птицею і не торкатись до місць, на які можуть потрапити екскременти хворих птахів; - після контакту з сирим м’ясом птахів (забій, обробка) та іншими продуктами птахівництва ретельно мити руки з милом, а предмети, на яких оброблялось м’ясо птиці продезінфікувати; - вірус пташиного грипу легко знищити за допомогою термічної обробки, тому вживати в їжу продукти птахівництва слід лише після термічної обробки: яйця потрібно варити не менше 10 хвилин, а м’ясо – не менше 30 хвилин. Вживаючи добре проварене м’ясо птиці, заразитися неможливо; - яйця не можна вживати сирими; перед приготуванням яєць слід ретельно мити шкарлупу мильною водою; - не купувати м’ясо птахів та інші продукти птахівництва, що не пройшли ветеринарно-санітарного контролю, а також у місцях несанкціонованої торгівлі.

  Більш детальну інформацію можна переглянути на сайті ГУ ДПСС у Львівській області

Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних