A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

«DigitalCleanup»: Львівщина долучиться до світового цифрового прибирання

Дата: 19.03.2021 17:00
Кількість переглядів: 471

Фото без опису      20 березня 2021 року Всеукраїнський молодіжний рух «Let’sdoitUkraine» запрошує долучитись до міжнародної акції цифрового прибирання «DigitalCleanup» та в такий спосіб відзначити Всесвітній день Землі в сучасному онлайн форматі.

 

«Цифрове прибирання – це не тільки про екологічну відповідальність, але й про чистоту робочого простору та збільшення ефективності, задоволення від роботи, відповідальне споживання земних ресурсів» – зазначають організатори.

«У часи глобальної диджиталізації та технологій закликаємо громадян об’єднуватися для подолання глобального виклику людства – цифрового сміття. Невидиме, замасковане, воно у своїй шкоді довкіллю починає наздоганяти звичайні відходи» – додали вони.

Зазначимо, що для успішного проведення цифрової очистки ВМР «Let’sdoitUkraine» підготував для  учасників спеціальну покрокову інструкцію.

Акція складається з трьох кроків: прибирання електронної скриньки (потрібно перевірити розмір скриньки, скасувати непотрібні підписки, видалити лишні повідомлення та очистити спам), смартфону (очистка кеш, видалення непотрібних додатків, файлів, фото, тощо) та комп’ютера (очистити браузер, кеш, видалити непотрібні файли, програми, тощо). 

«Видаляйте маловідомі програми, непотрібні електронні листи, дублікати фотографій, беззмістовні відео, хмарні сховища з невикористовуваними файлами – вони всі стають джерелом CO2» – повідомляють на офіційному сайті ВМР «Let’sdoitUkraine».

Результати прибирання організатори просять публікувати в соціальних мережах із хештегами #digitalcleanupletsdoitukraine #digitalcleanup #earthrise 

Деталі акції за посиланням.

Додамо, що «Let’sdoitUkraine» – це громадська організація, яка реалізовує міжнародні, всеукраїнські та регіональні проєкти. Діє у 24 областях України. За 6 років існування об’єднала понад 2,5 млн. учасників нашої країни.Організація є частиною міжнародного руху Let’sDoItWorld, який об’єднав вже 180 країн та близько 30 млн. учасників для того, щоб піклуватися про екологію та чистоту нашої планети та в третю суботу вересня виходять на наймасштабніше прибирання WorldCleanupDay.

Довідково:

* Кожен спам-лист викидає в атмосферу приблизно 0,3 грама CO2. Під час відправлення мільярду спам-листів витрачається стільки ж парникових газів, як від роботи 3 мільйонів автомобілів

* Щороку Інтернет та його допоміжні системи виробляють 900 мільйонів тонн вуглекислого газу. Це більше, ніж річний обсяг виробництва всієї Німеччини. Якщо процес не зупинити, через десятиліття мережа Інтернету споживатиме 20% загальної енергії у світі. 

* За рахунок енергії, яку ви використовуєте для потокового відео (у середньому 2 години на день), ви можете проїхати до 3000 км за допомогою електричного скутера на рік.

?Координатор акції на Львівщині – Політицька Катерина, тел.: +38 (098) 814 75 57.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних