A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

450 млн гривень передбачили з держбюджету для підтримки розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства

Дата: 22.03.2021 15:00
Кількість переглядів: 400

Фото без описуПостановою КМУ від 10 березня №185 затвердили “Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства” у новій редакції. У державному бюджеті 2021 року на  цю програму передбачили 450,0 млн грн.

У департаменті агропромислового розвитку наголошують, садівництво є одним із актуальних напрямів сільського господарства нашої області. Ліси, пересічена місцевість дає Львівщині великі переваги, де можна і потрібно розвивати високорентабельну галузь. Площі плодово-ягідних насаджень в господарствах усіх категорій в області становлять 6,7 % до площ по Україні (15,1 тис. га ).

Як зазначає директор департаменту Тетяна  Гетьман, для Львівщини цей сегмент аграрного ринку характеризується великою кількістю малих та середніх виробників.

“Виробництвом плодів та ягід в області займаються 182 суб’єкти господарювання, які пропонують високу якість, застосовують новітні технології та мають високу врожайність продукції. В області функціонує 14 плодосховищ потужністю 12,5 тис.тонн. Проте, цих потужностей ще недостатньо для зберігання вирощеної продукції садівництва,  а післяурожайна доробка продукції (пакування, сортування, охолодження, транспортування) і є інструментом підвищення ефективності виробництва плодів та ягід”, - наголосила Тетяна Гетьман.

Впродовж трьох останніх років  підприємствами області закладено 630 га нових насаджень плодово-ягідних культур. Із розширенням площ та збільшенням  обсягів виробництва будуються  нові об’єкти для зберігання та переробки плодово-ягідної продукції. Так, у 2019-2020 роках ввели в експлуатацію 6 нових об’єктів: 5 фруктосховищ з газовим регульованим середовищем на 6,5 тис.тонн і цех шокової заморозки плодів та ягід потужністю 500 тонн.

Упродовж  2017-2020 років фінансову  підтримку з державного бюджету в  сумі 92,1 млн грн.  отримали 78 суб’єктів господарювання Львівщини.

У 2021 році держава продовжує підтримку садівників, вдосконалює та спрощує механізм отримання. Зокрема, передбачається  підтримка галузі у таких розмірах і за такими напрямами:

- до 80% вартості  - компенсація за придбання садивного матеріалу;

- до 50 % понесених витрат - компенсація спорудження шпалери і встановлення систем краплинного зрошення, нового будівництва та реконструкції холодильників, цехів переробки та об’єктів із заморожування продукції придбання технологічних ліній для товарної обробки і переробки продукції;

- до 30% вартості - компенсація за придбання техніки, механізмів та обладнання для садівництва (зокрема, іноземного).

У поточному році один сільгоспвиробник за цією програмою може розраховувати на фінансову підтримку до 60 млн. грн. (з урахуванням пов’язаних з ним осіб).

Крім того, рішення Уряду надає можливість сільськогосподарським виробникам у 2021 році отримати державну підтримку для часткової компенсації витрат понесених у 2019-2020 роках за виконані роботи в галузі садівництва, виноградарства і хмелярства.

Більш детально з “Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства” можна ознайомитись за посиланням:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних