Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Окрім ковіду, важливо пам’ятати і про неінфекційні захворювання: у ЛОДА провели засідання координаційної ради з питань профілактики неінфекційних захворювань

Дата: 25.03.2021 17:52
Кількість переглядів: 464

 

Фото без опису

Сьогодні, 25 березня, заступник голови ЛОДА Іван Собко провів засідання координаційної ради з питань профілактики неінфекційних захворювань.

До неінфекційних захворювань, зокрема, відносять :

  • Серцево-судинні
  • Онкологічні
  • Хронічні респіраторні (астма та ін.)
  • Цукровий діабет
  • Психічні розлади.

Згідно даних Львівського обласного центру громадського здоров’я, смертність від неінфекційних захворювань складає 86% від всіх інших причин смертності в рік.

У зв’язку з цим на координаційній раді прийнято рішення створити робочу групу з питань профілактики неінфекційних захворювань до 01.04.2021 р.

«Відбулося перше засідання координаційної ради з неінфекційних захворювань, яке є дуже актуальним. Саме неінфекційні захворювання є головною причиною смертності українців і на Львівщині, і по всій Україні. Основні причини виникнення цих захворювань пов’язані з поведінкою людини – курінням, вживанням алкоголю, нездоровим харчуванням, недостатньою фізичною активністю. Ми повинні працювати в тому напрямку, щоб заохочувати людей вести більш здоровий спосіб життя», - повідомила у своїй доповіді директор Львівського обласного центру здоров’я Мар’яна Служинська.

 «Через зосередження уваги на симптомах коронавірусу та боротьбі з ним, кількість звернень пацієнтів з неінфекційними хронічними хворобами впродовж минулого року і за перший квартал цього року суттєво знизилася. Ми можемо передбачати, що в цьому році і в наступних роках ми будемо мати багато випадків занедбаних неінфекційних захворювань, які виявлені на пізніх стадіях», - наголосила Мар’яна Служинська.

Окрім того, члени координаційної ради обговорили необхідність прийняття цільової Регіональної програми запобігання з виникнення захворювань, спричинених йодною недостатністю на 2021-2027 рр.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних