A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Понад 8 тисяч гривень: Кирило Тимошенко пояснив, як має виплачуватися допомога у "червоних" зонах

Дата: 25.03.2021 18:02
Кількість переглядів: 686

  • Фото без опису

Механізм фінансової допомоги українцям, які проживають у регіонах "червоної" карантинної зони, передбачає, що виплати мають бути здійснені як з державного, так і з місцевого бюджетів. Про це повідомив у себе на Facebook заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко.

За його словами, ця тема стала пріоритетною на нещодавньому підготовчому засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад.

Станом на зараз, пояснив Тимошенко, ідеться про використання такого механізму: за рахунок коштів з державного бюджету виплачується 8 тисяч гривень, за рахунок місцевого бюджету – додається ще сума, розмір якої має визначити орган місцевого самоврядування

Заявки на фінансові виплати прийматимуться через сервіс державних послуг "Дія". Йдеться передусім про підтримку малого бізнесу та найманих працівників підприємств, діяльність яких вимушено призупиняється.

"Людям потрібна допомога. Як наголосив раніше Президент Володимир Зеленський, у нинішній ситуації дуже важливою є спільна підтримка українців з боку і державної, і місцевої влад. Впевнений, що центральна влада свої зобов'язання виконає. Чекаємо на підтримку лідерів місцевих громад", - підкреслив заступник голови ОП.

Тимошенко додав, що в останні тижні ВООЗ фіксує ріст захворювання – і, на жаль, смертності від Covid – у всьому світі. Тому не виключено, що в Україні кількість областей, які опиняться у червоній зоні, буде збільшуватися.

Як відомо, у грудні-січні, коли в Україні було посилено обмежувальні заходи у зв'язку з поширенням коронавірусу, допомогу із державного бюджету у розмірі 8 тисяч гривень отримали майже пів мільйона українців. Загалом на допомогу фізичним особам-підприємцям та найманим працівникам тоді було витрачено понад 3,6 млрд грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних