A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Чинні навчальні програми планують адаптувати під дистанційне навчання

Дата: 30.03.2021 15:47
Кількість переглядів: 553

Навчальні програми, за якими діти навчаються очно у школах, планують пристосувати до змішаного та віддаленого навчання, аби досягти найбільшого ефекту засвоєння. Відповідний проект «Дидактичне забезпечення змішаного та дистанційного навчання» прописано у Програмі розвитку освіти Львівської області на 2021–2025 роки.

Проект реалізовуватимуть у формі Обласного конкурсу навчальних матеріалів до змістових модулів чинних загальноосвітніх навчальних програм.

«Йдеться, перш за все, про ті програми, які уже функціонують або уже запрацюють найближчим часом. Дуже багато вчителів зараз обмежуються проведенням уроків просто з допомогою ZOOM чи іншої платформи.  Однак те, що дає результат у класі, не працює у форматі онлайн. Через відсутність контакту з дітьми, нема серйозного ефекту. Змішане і дистанційне навчання треба будувати по-іншому. Треба мати відповідні завдання, пропонувати дітям відповідні практичні роботи, на основі цієї самостійної роботи оцінювати учнів», - розповів директор департаменту освіти і науки Олег Паска.

Проведенням обласного конкурсу прагнуть стимулювати педагогів  напрацьовувати контент для дистанційного і змішаного навчання.

«Наша молодь звикла до динамічної картинки, це формує зовсім інше світосприймання. Сучасні школярі - це інший світ, і цю рису треба використовувати. Треба створити умови для використання відеоматеріалів, адже монотонна лекція – давно неефективна. Я підтримую використання відео, на яких можна будувати уроки. Вони викликатимуть зацікавлення у дітей. До нового покоління треба шукати нові підходи», - акцентував провідний науковий співробітник державної установи «Інститут регіональних досліджень імені М.І. Долішнього Національної академії наук України» Степан Давимука.

У Програмі розвитку освіти передбачено ще один проект, що має на меті підвищити ефективність освітнього процесу через впровадження сучасних технологій та засобів навчання.

«Ательє візуальних проектів та дидактичне забезпечення змішаного та дистанційного навчання пов’язані між собою. В межах роботи цього ательє,  вчителям допомагатимуть робити те, що вони самі не можуть зробити: створювати відеоролики, аудіо доріжки, інфографіку тощо. У цій роботі педагогам сприятимуть фахівці Інституту післядипломної педагогічної освіти», -  зазначив заступник директора департаменту освіти і науки Роман Пастушенко.

Положення про Обласний конкурс навчальних матеріалів до змістових модулів чинних загальноосвітніх навчальних програм уже невдовзі доопрацюють та оприлюднять. Цьогоріч на реалізацію цього проекту з обласного бюджету скерують 300 тисяч гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.