A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Львівська область продовжує утримувати лідерські позиції серед регіонів України з реалізації державної програми «Доступні кредити 5-7-9%»

Дата: 05.04.2021 11:38
Кількість переглядів: 400

Фото без опису

Львівська область продовжує утримувати лідерські позиції серед регіонів України з реалізації державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Про це інформує Офіс розвитку малого і середнього підприємництва та Фонд розвитку підприємництва.

Станом на 15.03.2021 року за час дії програми у Львівській області видано 874 кредити 10-ма банками учасниками програми (АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк», АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Укрексімбанк», АТ АКБ «Банк Львів», ПАТ «ПУМБ», АТ «КРЕДОБАНК», АТ «Райффайзен Банк Аваль», АТ «Альфа-Банк», АТ «ОТП БАНК») на суму 1 640,133 млн. грн.

У розрізі видів діяльності найбільше по сумах виданих кредитів у Львівській області –  оптова та роздрібна торгівля 28%, сільське господарство 26%,  переробна промисловість 21%, транспорт 8%, охорона здоров’я 2%. За цілями кредитування у Львівській області переважають кредити на оборотний капітал в рамках антикризового пакету – 45%, наступне іде рефінансування – 36%, зростає  кредитування на інвестиційні потреби – 19%.

Загалом по Україні від моменту старту Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» уповноважені банки видали 11706 кредитів на загальну суму в 29 млрд грн.

З них 13,899 млрд грн були видані в якості рефінансування попередньо отриманих кредитів, 4,507 млрд грн підприємці отримали на інвестиційні цілі та 10,500 млрд грн у якості антикризових кредитів.

На сьогодні Фонд розвитку підприємництва уклав угоди про співробітництво з 27-ма банками.

Також зазначимо, що 31 березня 2021 року Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку надання фінансової державної підтримки суб'єктам малого та середнього підприємництва. Цими змінами уряд удосконалив програму держпідтримки «Доступні кредити 5-7-9%». Таким чином, більше представників сфери креативних індустрій та туризму зможуть отримати допомогу від держави для розвитку бізнесу, експорту, рефінансування своїх кредитів, що сприятиме збереженню та функціонуванню їхнього бізнесу в період дії карантину.

В Уряді розуміють, що через поширення коронавірусу та запровадження обмежень малий та середній бізнес, зокрема представники креативних індустрій та туризму, стикаються з неможливістю надавати послуги, втрачають ринки збуту через заборону або зменшення платоспроможності споживачів. При цьому їм необхідно утримувати персонал, зберігати основні засоби у робочому стані до відновлення діяльності після карантину. Також необхідно виконувати поточні зобов'язання та постійні витрати.

Тому прийняття цього рішення дозволить відновити активність підприємців, які постраждали від карантинних обмежень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних