Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Максим Козицький підписав Меморандум задля розвитку системи захисту дітей

Дата: 07.04.2021 16:58
Кількість переглядів: 558

Фото без опису

Задля ефективної співпраці в сфері захисту дітей та соціального захисту сімей з дітьми, сьогодні, 7 квітня, відбулось підписання Меморандуму  між Львівською облдержадміністрацією, Львівською обласною радою та Благодійним фондом «Рідні».

Підписання документу сприятиме ефективній та скоординованій співпраці, зокрема в сфері впровадження та реалізації реформи системи інституційного догляду та виховання дітей.

«Ключове завдання – зробити так, аби дітям не було потреби потрапляти в інтернат. Треба допомогти сім'ям у складних життєвих обставинах, щоб вони не віддавали своїх дітей у спеціалізовані заклади.  За статистикою 2020 року, в закладах інституційного догляду області перебувало понад 4 тисячі дітей, з них на цілодобовому перебуванні – більше півтори тисячі. І це не просто цифри. За кожною з них – чиясь доля. Більшість дітей потрапляють у дитбудинки через бідність і хвороби, велика частка вихованців інтернатів мають особливі освітні потреби. Це не має бути причиною для дискримінації, ізоляції від суспільства. Ми повинні розвивати альтернативні сімейні форми догляду та виховання – мають з’являтися дитячі будинки сімейного типу, малі групові будинки та патронатні родини», - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Меморандум передбачає створення ефективної системи раннього виявлення та підтримки сімей з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах, щоб не допускати розлучення дитини з сім'єю і влаштування у інтернати.

«Ми спільно зі Службою у справах дітей складемо план, алгоритм дій: як ми покроково рухатимемось далі. Ми готові працювати на усіх етапах: від оцінки інтернатних закладів до роботи зі сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах. Ресурс БФ «Рідні» всіляко сприятиме тому, аби ДІ-реформа працювала на Львівщини, що ми були зразковою областю, яка може дати приклад усій Україні. Наша ціль – аби кожна дитина росла у сім’ї. Об’єднавши наші сили, ми досягнемо найкращих результатів», - зазначила директор Благодійного фонду «Рідні» Мар’яна Романяк.

Тристроння співпраця сприятиме створенню і розвитку освітніх, медичних, соціальних, реабілітаційних послуг відповідно до потреб дітей та їх сімей, перш за все, на рівні громад. Окрім того,  розвиватимуть сімейні форми виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Зазначимо, у Бірках на Яворівщині вже завершили будівництво першого малого групового будинку. Це перший такий заклад у Західному регіоні країни. Тут будуть жити до десяти дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають особливі потреби, але можуть бути соціалізовані. За ними доглядатиме спеціальнии? персонал та вихователі.

Також в області створили вже 4 патронатні сім’ї. Одна – у Львові, дві - в Яворові, а ще одна - в Золочеві. В такі сім’ї влаштували 6 дітей.

В області діє 38 дитячих будинків сімейного типу, а також 76 прийомних сімей, в яких виховується 408 дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних