A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Для аграріїв Самбірщини провели семінар-тренінг

Дата: 14.05.2021 15:12
Кількість переглядів: 793

З метою створення умов для покращення інформованості територіальних громад з актуальних питань аграрної галузі та налагодження співпраці в аграрному секторі економіки з РДА сьогодні, 14 травня, в сесійній залі Самбірської районної ради для 11 ТГ та аграріїв Самбірського району провели семінар-тренінг «Економічне зростання територіальних громад Львівщини через розвиток аграрного бізнесу».

Участь у заході взяв голова Самбірської райдержадміністрації Іван Ільчишин. «Самбірщина славиться добрими, талановитими та працьовитими людьми. Наш район був і залишається осередком міцних та уставлених сільськогосподарських традицій, а економічне зростання громад, напряму залежить від розвитку аграрної галузі», - зазначив очільник району.

В рамках заходу директор департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Тетяна Гетьман звернула увагу на необхідності співпраці департаменту з уповноваженими на виконання функцій АПК в територіальних громадах.

Заступник директора департаменту, начальник управління стратегічного планування, підприємництва та фінансового забезпечення департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмила Гончаренко розповіла основи державної та регіональної політики в частині стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції та забезпечення продовольчої безпеки.

Заступник директора департаменту, начальник управління продовольства та розвитку сільських територій департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Анна Кущак розповіла про актуальні форми підприємництва в сільській місцевості – сімейні фермерські господарства та сільськогосподарські кооперативи.

«Сільськогосподарські кооперативи дають можливість об`єднання сімейних фермерських господарств та інших дрібних виробників для формування ланцюжків доданої вартості виробленої ними сільгосппродукції, покращення матеріально - технічної бази, кращих умов придбання засобів виробництва та доступу до ринків», – зазначила Ганна Кущак.

Про земельну реформу та зміни, які чекають на громади розповіла Заступник начальника управління – начальник відділу розвитку аграрної інфраструктури, земельних відносин департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Тетяна Борушок.

Відтак, земельною реформою передбачається:

• Децентралізація — держані землі переходять у повноцінне розпорядження громад;

• Дерегуляція землеустрою — спрощення та поліпшення процедур у сфері земельних відносин;

• Впровадження переважного права — у орендаря з’явиться переважне право на придбання земельних ділянок;

• Просторове планування — комплексне планування територій громад та створення умов для інвестицій;

• Прозорість системи — забезпечення публічності та відкритості інформації про землю та ресурси;

• Електронні земельні торги — чесний та відкритий спосіб торгів на аукціонах.

Про організацію співпраці Львівського обласного центру зайнятості з територіальними громадами розповів директор закладу Василь Барилюк.

Директор Львівської аграрної дорадчої служби Іван Паньків ознайомив присутніх із дорадчими послугами в контексті розвитку аграрного сектору громад.

У ході семінару-тренінгу аграрії Самбірщини мали можливість отримати відповіді на актуальні питання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.