A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Під час організації та проведення екскурсій і подорожей Львівська ОДА рекомендує дотримуватись певних правил.

Дата: 14.06.2021 15:39
Кількість переглядів: 329

Фото без опису- Перед заходом потрібно провести інструктаж з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності під час екскурсії, подорожі. 

- Керівник групи та його заступник (заступники) під час проведення екскурсії, подорожі відповідають за життя та здоров’я її учасників згідно з законодавством України. Кількісний склад групи, що здійснює екскурсію, подорож, визначається керівником групи спільно з навчальним закладом, який організовує та проводить екскурсію, подорож. До складу групи, що здійснює екскурсію, подорож, може входити від 10 до 40 учасників віком від 6 років.

- Керівний склад групи призначається із розрахунку: 1 керівник та 1 заступник керівника на кожні 25 учасників та додатково 1 заступник керівника на кожні наступні 10 учасників.

- Має бути присутній фахівець туристичного супроводу, який не є працівником навчального закладу, що проводить екскурсію або подорож. Керівник та/або заступник керівника групи повинен вміти надавати першу домедичну допомогу.

- Під час проведення екскурсії, подорожі керівник групи має забезпечити дотримання правил безпеки життєдіяльності, вживати заходів, спрямованих на забезпечення безпеки учасників екскурсії, подорожі, зокрема щодо зміни маршруту, припинення екскурсії, подорожі у зв’язку з виникненням небезпечних природних явищ та з інших обставин, що становлять загрозу безпеці учасників.

- Не допускати безпідставного поділу групи, що здійснює екскурсію, подорож, відставання окремих учасників, а також вибуття окремих учасників екскурсії, подорожі без супроводу одного із заступників керівника (від’їзд одного чи декількох учасників можливий лише за умови, що в групі, що здійснює екскурсію, подорож, два або більше заступників керівника).

ОБОВ’ЯЗКОВО необхідно зареєструватися для походу в гори в ДСНС. Для цього є коротка онлайн-анкета, у якій потрібно вказати дату й місце початку походу, контактні номери телефонів і вершини на маршруті.

Контактні номери телефонів рятувальних підрозділів:

- Державна служба з надзвичайних ситуацій – 101, (032) 51-42-102;
 - Гірська оперативно-рятувальна служба (ГОРС) – (068) 251-75-96.

Радимо скористатися послугами досвідчених гірських провідників. У Львівській області є Асоціація гірських провідників «Ровінь», де можна знайти експерта з подорожей у горах (номер телефону – 275-22-79; можна залишати заявки на e-mail – rovin@i.ua; сайт – (https://rovin.com.ua/);

На випадок нещастя є мобільний додаток «Саморятівник». Після скачування і реєстрації у випадку надзвичайної ситуації можна скористатися його кнопкою «SOS» – сигнал тривоги автоматично буде надіслано на телефони близьких і служб порятунку. У додатку є інструкція з надання першої домедичної допомоги і алгоритм дій у випадку надзвичайної ситуації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних