A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

15 червня - День захисту людей похилого віку

Дата: 15.06.2021 15:02
Кількість переглядів: 518

Фото без опису

Рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19-го грудня 2011-го року (резолюція №66/127) щороку 15 числа місяця відзначається Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей.

Відзначення цього дня  покликане привернути увагу суспільства до проблеми упередженого ставлення стосовно літніх людей і зруйнувати стереотипи, пов’язані з їх життям.

Відповідно до класифікації Всесвітньої організації охорони здоров'я, до літнього віку належить населення у віці від 60 до 74 років, від 75 до 89 років - до старого, а 90 років і більше - до довгожителів.

За даними широкомасштабних досліджень, представлених на 89-му пленарному засіданні Організації Об’єднаних Націй, «частка людей у віці 60 або більше років у всій чисельності населення світу складе до 2050 року понад 20 відсотків». Максимальне і найбільш стрімке зростання числа літніх людей очікується в країнах, що розвиваються.

Те, як суспільство ставиться до людей похилого віку, безпосередньо впливає на стабільність і процвітання всього соціуму. Шанобливе і соціально відповідальне ставлення до людей похилого віку - запорука і гарантія благополуччя для тих, хто так чи інакше стане на їх місце в наступних роках.

В Україні, як і в багатьох розвинених країнах, в останні десятиріччя значно зросла частка людей похилого віку. За даними Інституту демографії в Україні нараховується 11 млн. людей похилого віку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних