Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Упродовж останніх двох років в області створили 35 сімейних фермерських господарств

Дата: 16.06.2021 15:02
Кількість переглядів: 502

Фото без опису

В області триває процес трансформації особистих селянських господарств в сімейні фермерські господарства. Так, за два останні роки створено 35 сімейних фермерських господарства, більшість яких здійснюють діяльність в напрямі молочного скотарства. 

«Особливістю Львівської області є велика кількість сільського населення (978 тис. осіб), а відтак і особистих селянських господарств (близько 280 тис.). Саме особисті селянські господарства мають потенціал для створення СФГ. Саме розвиток фермерства дозволить розв'язати проблеми самозайнятості на селі», - зазначила директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Тетяна Гетьман.

У 2021 році Комплексною програмою підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки на підтримку аграріїв скеровано фінансовий ресурс в розмірі 20,3 млн грн, серед яких передбачено окремий напрям на фінансову підтримку сімейних фермерських господарств (без набуття статусу юридичної особи) у вигляді часткового відшкодування вартості придбаних основних засобів, поголів’я великої рогатої худоби. За зазначеним напрямом передбачено 1,56 млн гривень.

З переліком документів, які подаються до Департаменту для участі у програмі можна ознайомитися за посиланням https://loda.gov.ua/agr_prohramy.

Значну підтримку в розвитку сімейного фермерства надає проєкт Міністерства закордонних справ, торгівлі і розвитку Канади «Розвиток молочного бізнесу в Україні», що реалізовується БО Львівська аграрна дорадча служба. Одним із завдань проєкту є підтримка місцевих кооперативів та їх членів, виробників молока у будівництві кооперативного молокопереробного підприємства.

У межах відзначення Дня фермера та з нагоди початку будівництва першого кооперативного молокозаводу в Україні 18 червня в селі Утішків відбудеться укладання першого бетону в основу будівлі заводу та листа-пам’ятки.

Найкращі сімейні ферми області запрошення до участі в заході та семінарі «Розвиток фермерства молочного напряму», який відбудеться 18 червня 2021 року у Львівській аграрній дорадчій службі (с. Малехів, вул. Галицька, 1/Ф).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних