A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Голос громад має бути потужним !

Дата: 12.07.2021 14:00
Кількість переглядів: 447

Фото без опису 

7 липня, під гаслом «Голос громад має бути потужним», відбувся Всеукраїнський З’їзд територіальних громад, організований Асоціацією ОТГ та є першим у Європі заходом такого масштабу, що відбувся офлайн у період після початку пандемії коронавірусу за участю голів територіальних громад, народних депутатів України, посадовців центральних органів державної влади, експертного середовища, представників міжнародних організацій та проектів технічної допомоги.

  У З’їзді прийняли участь більше 500 голів громад зі всієї України. Цей захід став чудовою можливістю наочно поспілкуватися, поділитися досвідом та налагодити комунікацію між громадами.

У ході зустрічі обговорювались актуальні та важливі теми для громад:

? Конституційне закріплення результатів реформи місцевого самоврядування, зміни до Закону про місцеве самоврядування в Україні, нову редакція Закону про службу в органах місцевого самоврядування.

? Підходи до розмежування повноважень між рівнями місцевого самоврядування та органами державної влади, ресурсне забезпечення повноважень:

– освіта

– медицина

– соціальний захист

– цивільний захист та інше.

? Асоціації місцевого самоврядування як інструмент захисту інтересів місцевого самоврядування та представництва інтересів місцевого самоврядування в центральних органах влади (лобіювання). ? Формування єдиного голосу місцевого самоврядування

   Питання, які висвітлювались дійсно важливі для місцевого самоврядування. Учасники мали змогу обговорити про сталий розвиток малих і середніх громад, тобто, що потрібно сьогодні зробити, якою має бути державна політика, місцева політика, та які інструменти потрібні для залучення інвестицій, а Асоціація ОТГ була платформою, площадкою для даного діалогу.

  Друга частина Заходу – Загальні Збори (З’їзд делегатів) Всеукраїнської Асоціації ОТГ. Крім членів Асоціації, всі бажаючі мали змогу бути присутніми, заслухати звіт голови ВАОТГ та платформ. Цікавим фінішем Всеукраїнського З’їзду стало таємне голосування – вибори голів всіх платформ Всеукраїнської Асоціації ОТГ.

   Такі заходи доводять, що тільки спільно громади можуть вирішувати проблеми з якими стикаються кожен день. “Успішні разом!” – це не просто девіз Асоціації ОТГ, а принцип побудови сильного місцевого самоврядування в Україні.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних