A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

ОГОЛОШЕННЯ про правила загального користування водними об’єктами на території Рудківської територіальної громади

Дата: 30.07.2021 10:15
Кількість переглядів: 371

Фото без опису 

    Усі води ( водні об’єкти незалежно від форм власності) на території України є надбанням народу, однією з природних основ його економічного розвитку і соціального добробуту.  Водні ресурси забезпечують існування людей, тваринного і рослинного світу і є обмеженими та уразливими природними об’єктами. Водні об’єкти надаються тільки у користування.

Відповідно до статті 47 Водного кодексу України загальне водокористування здійснюється громадянами для задоволення їх потреб (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об’єктів без застосування споруд або технічних пристроїв та криниць) безкоштовно, без закріплення водних об’єктів за окремими особами та без надання відповідних дозволів. З метою охорони життя та здоров’я громадян, охорони навколишнього природного середовища та з інших, передбачених законодавством підстав, органи місцевого самоврядування за поданням державних органів охорони навколишнього природного середовища, водного господарства, санітарного нагляду та інших спеціально уповноважених державних органів встановлюють місця, де забороняється купання, плавання на човнах, забір води для питних та побутових потреб, водопій тварин, а також за певних підстав визначають інші умови, що обмежують загальне водокористування на водних об’єктах, розташованих на їх території.

    Забороняється обмеження загального водокористування, в тому числі обмеження купання та плавання на човнах, любительського і спортивного рибальства, причалювання до берега у світлу пору доби у зв’язку з перебуванням земельних ділянок прибережних смуг (пляжної зони) у користуванні юридичних або фізичних осіб, крім випадків передбачених законом.

На водних об’єктах, наданих в оренду, загальне водокористування допускається на умовах, встановлених водокористувачем, за погодженням з органом який надав водний об’єкт в оренду. Водокористувач, який узяв водний об’єкт у користування на умовах оренди, зобов’язаний доводити до відома населення умови водокористування, а також про встановлені обмеження загального водокористування на водному об’єкті, наданому в оренду.

Якщо водокористувачем, або міською радою не встановлено таких умов, загальне водокористування визнається дозволеним без обмежень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних