A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Які країни Європи відкриті для українців. Умови в’їзду

Дата: 02.08.2021 14:44
Кількість переглядів: 1163

Фото без опису

Попри пандемію коронавірусу європейські країни продовжують відкривати для українських туристів свої кордони. Зокрема, цей список поповнили такі країни, як  Італія, Іспанія та Швейцарія. Проте для в’їзду мандрівникам все ж доведеться виконати певні умови.

У які країни українці можуть подорожувати, та які умови для цього потрібно виконати, читайте у матеріалі NTA.

Італія

Відправитися на канікули в Італію українцям дозволили з 31 липня до 31 серпня. Утім, країна вимагає від мандрівників пройти 5-денну самоізоляцію після прибуття.

Окрім самоізоляції туристам слід врахувати такі обов’язкові вимоги:

  • наявність довідки про негативний результат тесту на COVID-19 (зроблений, як мінімум, за 72 години до приїзду);
  • заповнити онлайн форму санітарного контролю Passenger Locator Form (доступна за посиланням https://app.euplf.eu/);
  • після 5-денної самоізоляції зробити повторний тест на COVID-19

Іспанія

Міністерством охорони здоров’я Іспанії оновило список країн «зеленої зони», до якого потрапила й Україна. Для охочих поніжитися на пляжах Іспанії правила виявилися простішими, ніж в Італії.

Так, з 27 липня громадяни України можуть подорожувати до Іспанії без необхідності довідок про вакцинацію або тестів на коронавірус. Проте мандрівникам потрібно завчасно заповнити формуляр санітарного контролю на порталі МОЗ Іспанії (https://www.spth.gob.es/). Після цього генерується QR код, який потрібно надавати представникам компанії перевізника перед посадкою на рейс, а також службам санітарного контролю в пункті пропуску аеропорту. При в’їзді перевірятимуть лише документи та заміряють температуру тіла.

Швейцарія

Для українців свої кордони з 2 серпня відкрила і Швейцарія.

При в’їзді до країни туристам з України необхідно показати один з таких документів:

  • сертифікат про повний курс вакцинації
  • негативний результат ПЛР тесту (за 72 години до в’їзду);
  • негативний результат швидкого тесту на антигени (за 48 годин до в’їзду);
  • підтвердження, що людина хворіла на Covid-19 протягом останніх 6 місяців та одужала.

Перелік вакцин, які визнає Швейцарія: Pfizer, Moderna, AstraZeneca (AZD1222 Vaxzevria/ Covishield), Janssen / Johnson & Johnson, Sinopharm, Sinovac (CoronaVac).

Люксембург

Уряд Люксембургу додав Україну у перелік третіх країн, до яких не застосовується заборона на в’їзд. Українці можуть відвідати Люксембург з негативним тестом або сертифікатом про вакцинацію, але визнаються лише сертифікати видані в країнах ЄС чи Шенгену.

Для в’їзду в Люксембург необхідно мати один з таких документів:

  • сертифікат про вакцинацію (сертифікати мають бути видані країнами ЄС або країнами Шенгенської зони)
  • свідоцтво про одужання
  • негативний результат ПЛР-тесту (за 72 години до польоту)
  • негативний швидкий тест на антиген ( за 48 годин до польоту)

Ці вимоги не стосуються дітей до 12 років.

Португалія

Напередодні очільник українського МЗС Дмитро Кулеба повідомив у Твітері, що з 26 липня для українців, згідно з рекомендацією Ради ЄС, відкривається Португалія.

Українцям дозволили в’їзд на континентальну частину Португалії з 26 липня до 8 серпня. Туристи повинні мати один з таких документів:

  • негативний ПЛР-тест на COVID-19, зроблений не більше ніж за 72 години до в’їзду;
  • швидкий тест на антитіла до COVID-19 (TRAg), зроблений не більше ніж за 48 годин.
  • COVID-сертифікат, виданий в будь-якій країні ЄС.

Фінляндія

Для Українців відкрилася і Фінляднія, однак за умови повного курсу вакцинації.  З часу отримання другої дози вакцини має пройшти 14 днів.

Країна визнає такі вакцини:

  • Pfizer-BionTech
  • Moderna
  •  AstraZeneca (Vaxzevria)
  • Janssen (Johnson&Johnson)
  • BIBP/Sinopharm
  • COVISHIELD
  • CoronaVac

COVID-cертифікат, що підтверджує повну вакцинацію, має бути перекладений англійськьою мовою.

Перетин кордону Фінляндії громадянами України з негативним ПЛР-тестом та підтвердження про те, що особа перехворіла на COVID-19 буде дозволено лише за наявності поважної підстави для поїздки.

Швеція

Також подорожувати українцям можна і до Швеції. Для цього необхідно надати один з двох документів:

  • негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19 (за 48 годин до в’їзду (не поширюється на мандрівників, які в’їжджають з Данії, Фінляндії, Ісландії та Норвегії);
  • сертифікат про вакцинацію. Визнають наразі лише ті, які були видані в країнах Євросоюзу, Європейської економічної зони (Норвегія, Ісландія, Швейцарія і Ліхтенштейн), Андоррі, Монако, Сан-Марино, Швейцарії або Ватикані.

Нідерланди

З 22 липня українцям дозволили в’їзд Нідерланди. Туристам потрібно мати сертифікат про вакцинацію від коронавірусу та біометричний паспорт. Якщо у мандрівника немає сертифіката про щеплення, то обов’язковим є негативний тест або документ про те, що людина уже перехворіла.

Словаччина

В’їзд у Сдлваччину моживий лише для тих українців, які вже вакцинувалися. В іншому випадку туристам доведеться піти на самоізоляцію.

Відтак, туристів з України чекають такі правила:

  • громадяни України, які мають сертифікат вакцинації (англійською, словацькою або чеською мовою) перед в’їздом реєструються на сайті eHranica.
  • Невакциновані особи також  реєструються на сайті eHranica, однак зобов’язані пройти самоізоляцію протягом 14 днів. Самоізоляцію можна припинити, отримавши негативний результат тесту, зроблений не раніше, ніж на 5-й день.

Кіпр

З 1 липня Кіпр не вимагає від туристів з України негативний результат тесту на коронавірус. Утім, таке послаблення стосується лише вакцинованих туристів.

Вакциновані пасажири повинні мати дійсний COVID-сертифікат та отримати щеплення однією з вакцин, які затверджені Європейським агентством з лікарських засобів (Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, Janssen) чи Sinopharm. Послаблення обмежень не стосуватимуться українців, які вакцинувались препаратами CoronaVac або CoviShield.

Перед поїздкою копію сертифіката про щеплення (англійською мовою) потрібно завантажити на платформі Cyprus Flight Pass за 48 годин до вильоту, а також вказати дані про вакцинацію.

Невакцинованим пасажирам необхідно мати негативний результат COVID-тесту (зроблений протягом 72 годин до вильоту).

Німеччина

Німеччина також відкрила кордони для українських туристів, які вакцинувалися від COVID. В’їхати до країни можуть лише ті особи, які повністю вакцинувались від коронавірусу препаратами BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca або Johnson & Johnson.

Для в’їзду необхідно мати цифровий COVID-сертифікат європейського зразка або документ у цифровій чи паперовій формі, що підтверджує вакцинацію.

Франція

Україну внесено до переліку країн так званої «зеленої» зони. Відтак, Франція вимагає для в’їзду виконати одну з таких умов:

  • вакцинація однією із вакцин, визнаних Європейським агентством лікарських засобів (EMA).
  • мати документ, що підтверджує вакцинацію та заповнити заяву про відсутність симптомів Covid-19
  • якщо громадянин України не пройшов вакцинацію, він може в’їхати до Франції за наявності ПЦР-тесту, зробленого не раніше, ніж за 72 години до в’їзду, або тесту на антитіла, зробленого не раніше, ніж за 24 години до в’їзду

Країни без тестів та вакцинації

В’їхати до Чорногорії або Албанії, як і раніше, можна без тестів на коронавірус та сертифікату про вакцинацію.

Утім, напередодні Чорногорія запровадила вимогу ковід-сертифікату для доступу до низки заходів та послуг. З 30 липня і щонайменше до 20 серпня сертифікат вимагатимуть для відвідання ресторанів і барів у приміщенні, нічних клубів та будь-яких спортивних заходів.

Додамо, що не змінилися умови в’їзду до таких країн, як Туреччина, Єгипет, Грузія, Греція, Болгарія. Країни вимагатимуть від туристів або сертифікат про вакцинацію, або тест на коронавірус або документ про те, що особа одужала.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних