A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Святкове шоу та військовий парад. Зеленський анонсував заходи до Дня Незалежності

Дата: 02.08.2021 15:52
Кількість переглядів: 682

Фото без опису

Президент Володимир Зеленський сьогодні анонсував заходи до 30-го Дня Незалежності України. Святкування річниці розпочнеться 22 серпня.

Про це передає пресслужба Офісу президента.

Зеленський наголосив, що важдиві заходи відбудуться ще за тиждень до Дня Незалежності.  Так, вперше в історії до України потрапить оригінал Конституції Пилипа Орлика. Всі охочі зможуть побачити цю пам’ятку з 16 серпня в Софійському соборі.

22 серпня відбудеться вшанування учасників бойових дій на Донбасі, ветеранів, добровольців, медиків і волонтерів. Також у цей день вперше відбудеться нагородження новою державною відзнакою «Національна легенда України». Цією відзнкою нагородять тих, хто зробив вагомий внесок у розвиток економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров’я.

«З 1991 року унікальність незалежної України формували особистості, яких в країні знають усі. І завдяки яким усі знають про Україну. Про наш живопис, музику, театр, балет, літературу, кіно, науку й спорт. Лобановський, Ступка, Яремчук, Амосов, Патон, Каденюк, Брондуков, Биков, Квітка Цісик і багато інших» – зазначив президент.

23 серпня, у День Державного прапора, на центральних площах міст України підійматимуть в небо прапор. Для підняття прапору у цей день Зеленський поїде до географічного центру України в Черкаській області.

Також 23 серпня відбудеться перший саміт Кримської платформи. Наразі участь у цьому заході вже підтвердили представники США, Великої Британії, Польщі, Туреччини, Франції, Німеччини, країн Балтії та інших держав ЄС, Австралії, Нової Зеландії, Республіки Корея. Всього участь ізьмуть  29 країн.

У цей день відбудеться саміт перших леді та джентльменів, який ініціює дружина президента Олена Зеленська.

Уже 24 серпня відбудеться великий військовий парад.

«На Хрещатику й на Дніпрі, в Одесі й у Чорному морі. Наша гордість. Ті, хто готовий захистити Україну на суші, на воді й у повітрі», – наголосив Зеленський.

Щодо святкової музичної програми, то 24 серпня відбудеться концерт італійського співака Андреа Бочеллі. Усі кошти, які зберуть під час заходу, скерують на створення центру сучасного мистецтва – музею Івана Марчука.

Завершиться програма святковим шоу «Незалежність у нашій ДНК. День незалежності країни», яке відбудеться на НСК «Олімпійський» у Києві.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних