A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

«Наявність «Дельти» підозрюють ще у 30 осіб на Львівщині», - Наталія Іванченко

Дата: 07.09.2021 17:39
Кількість переглядів: 776

Фото без опису

Наявність коронавірусу, викликаного саме штамом «Дельта», підозрюють ще у 30 осіб на Львівщині. У тому числі у 2-х дітей. Про це повідомила Наталія Іванченко, керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, експертка департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА з епідеміології та вакцинопрофілактики.

«Зразки тестів цих 30 осіб відправили на дослідження до Центру громадського здоров’я МОЗ України Києві. Нагадаємо, що наявність Дельта-штаму на Львівщині раніше підтвердили у 24-х осіб, один з яких, 36-річний чоловік, помер, бо запізно звернувся за медичною допомогою. Пацієнт не був вакцинований», - зазначила Наталія Іванченко.

Вона також розповіла, що за останні три тижні заповненість ліжкомісць в закладах охорони здоров’я  зросла від 4 % до 15%.

«Жоден з померлих не був вакцинований. Жоден пацієнт з тих, які  перебувають у реанімаційних відділеннях, не є вакцинованим. Тому вкотре наголошую, що всі вакцини захищають від летальних наслідків захворювання і від важкого перебігу.

Щодо популярних міфів про щеплення: після вакцинації жодним чином не порушується звичний спосіб життя, вакцинація не впливає на  хромосомний набір людини і нікому не вводять чіп під час вакцинації. Щеплення не впливає на репродуктивну функцію і вакцинація не призводить до тромбоутворення», - наголосила епідеміологиня.

Вона також додала, що при найменших ознаках ГРВІ, необхідно звернутися до сімейного лікаря і здати ПЛР-тест: це важливо, адже контактні особи повинні залишатися вдома і також обстежитися.

Зазначимо, загалом від початку пандемії на коронавірус на Львівщині перехворіли 140 715 осіб, з яких 5% складають діти.

До слова, цього тижня на Львівщині працюватимуть 23 центри вакцинації населення, 13 з яких – у Львівській міській територіальній громаді. Отримати щеплення можна попередньо записавшись через портал «Helsi». Окрім того, щеплення можна отримати у 184-х пунктах щеплення, звернувшись до сімейного лікаря.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних