A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

«Лише трохи більше 10% шкіл Львівщини зможуть працювати офлайн у випадку запровадження жовтої зони епіднебезпеки», - Орест Чемерис

Дата: 21.09.2021 15:16
Кількість переглядів: 627

Фото без опису

    На Львівщині функціонують понад 1000 шкіл, з них лише трохи більше 10 % зможуть продовжувати офлайн-навчання при запровадженні «жовтої» зони епіднебезпеки. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

   «Відповідно до положень постанови Кабміну № 1236, навчальний заклад при «жовтому» рівні епіднебезпеки може працювати у звичному режимі у разі, якщо 80% персоналу (і педагогів, і допоміжного) отримали хоча би одну дозу вакцини від ковіду. На Львівщині є майже 1100 шкіл і з них, на жаль, лише трохи більше 10 % зможуть продовжувати навчання офлайн. У інших ж шкіл будуть вимушені канікули», - зазначив Орест Чемерис.

   Він також додав, що щодня в області збільшується кількість випадків захворювання на ковід. Динаміка госпіталізацій складає понад 65 %. Вже більше як протягом тижня перевищений показник «зеленої» зони епіднебезпеки по кількості госпіталізацій на тиждень - 75%, а подекуди і 80%, при гранично допустимому показнику «зеленої» зони 50%.

   «Від сьогодні хворих на ковід прийматимуть Сокальська центральна і Рудківська лікарні, які певний час перебували у запасі. Ще цього тижня до роботи з ковідними пацієнтами залучаємо інші три заклади із переліку ковідних – Пустомитівська, Перемишлянська і Жидачівська лікарні.

     Наголошую, що від 93 до 98% госпіталізованих з коронавірусом людей не є вакцинованими. Ми повинні бути соціально відповідальними один перед одним. Вакцин на Львівщині є у достатній кількості, робота центрів вакцинації організована так, щоб мешканці могли максимально зручно і комфортно отримати щеплення», - зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Окрім того, як повідомили у департаменті освіти і науки Львівської ОДА на 80% вакцинований персонал у 165 школах області. Відсоток шкіл, що досягли необхідного для офлайн-навчання рівня вакцинації працівників у розрізі районів виглядає наступним чином:

1. Стрийський район - 22, 3 %
2. Червоноградський район - 21,4%
3. Дрогобицький район - 20 %
4. Яворівський район - 15,3%
5. Золочівський район - 14,4%
6. Самбірський район - 6,2 %
7. Львівський район - 2,6 %

     Нагадаємо, сьогодні Державна комісія ТЕБ і НС прийняла рішення про запровадження «жовтої» зони епіднебезпеки в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних