A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Яворівчанка Софія Станько – чемпіонка світу з класичного пауерліфтингу серед дівчат

Дата: 28.09.2021 11:10
Кількість переглядів: 348

Фото без опису

З 23 вересня по 3 жовтня в місті Хальмстад у Швеції триває чемпіонат світу з класичного пауерліфтингу серед всіх вікових груп, на якому Львівщину представляють двоє спортсменів: Софія Станько та Остап Косик. 

 

Вчора 15-річна Софія Станько змагалася у ваговій категорії до 52 кг серед дівчат. У присіданнях зі штангою їй підкорилася вага 115 кг, у жимі лежачи – 82,5 кг, а у тязі становій - 115 кг. Вирішальною, як розповідають в обласній федерації пауерліфтингу, стала третя спроба тяги станової, в якій Софія випередила своїх суперниць. 

 

Сума триборства 312,5 кг дозволила нашій спортсменці вибороти перемогу на світовій першості. Новоспечена чемпіонка світу серед дівчат навчається у Яворівській гімназії імені Осипа Маковея. 

 

В обід у боротьбу за нагороди чемпіонату світу вступив Остап Косик. У ваговій категорії до 83 кг серед юнаків Остап продемонстрував 230 кг у присіданнях, 145 кг у жимі лежачи та 240 кг у тязі становій. Лише 7,5 кг не вистачило представнику Львівщини до п’єдесталу пошани. Таким чином, у Остапа Косика четверте місце чемпіонату світу з класичного пауерліфтингу.

 

Для обох спортсменів це перший досвід участі у міжнародних змаганнях. Софія і Остап тренуються у Яворівській ДЮСШ під керівництвом тренерів Анатолія Погребінського та Василя Сахна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних