A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Польща ділиться досвідом із Львівщиною в питанні реформування професійно-технічної освіти

Дата: 18.10.2021 17:00
Кількість переглядів: 594

Депаратмент освіти і науки в складі загальноукраїнської делегації взяв участь у навчальному візиті до Польщі, в межах якого ознайомилися з системою функціонування професійної освіти в Республіці Польщі.

Захід організували за підтримки проєкту EU4Skills та Міжнародного фонду солідарності (Польща).

Під час тижневого візиту для української делегації організували відвідини профтех закладів у різних містах та тематичні обговорення в  профільних міністерствах, серед яких Міністерство освіти і науки, Міністерство фондів розвитку і регіональної політики, Міністерстві сім’ї та соціальної політики тощо. Також поляки ділилися своїм досвідом у роботі закладів з працедавцями.

«Професійна освіта Польщі є гнучкою та інноваційною, зокрема за рахунок багатьох проєктів Європейського Союзу. Нашим сусідам вдається робити професійну освіту престижною. Діти дедалі частіше обирають заклади ПО для вступу, хоча також є проблеми з набором у сільській місцевості, розмови про оптимізацію мережі в них досі актуальні. За словами самих поляків, ця реформа освіти спочатку давалася дуже непросто, але останніми роками справді спостерігаються позитивні зміни. Варто розвивати реалізацію проєктів в освіті та налагоджувати тісну співпрацю з працедавцями», - розповів начальник відділу професійно-технічної освіти Іван Пикус.

Реформування професійної освіти у Польщі стартувало восени 2017 року і має завершитись у 2023 році.

Дуже серйозно в Польщі стоїть питання популяризації та підвищення привабливості професійної освіти. За останні 15 років спостерігається значний успіх, адже за опитуваннями серед учнів 56,5% зацікавлені у вступі саме до закладів профосвіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.