A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Львівщина урочисто відзначила річницю утворення Західноукраїнської Народної Республіки

Дата: 01.11.2021 14:29
Кількість переглядів: 372

Фото без опису

Сьогодні, 1 листопада, на Львівщині відбулися заходи з нагоди відзначення 103-ї річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки.

Відтак, представники влади та громадськості поклали квіти до Меморіалу воїнам Української Галицької Армії, а також до могил Дмитра Вітовського – Держсекретаря військових справ ЗУНР, Михайла Галущинського – коменданта Січових Стрільців, Олександра Тисовського – керівника і засновника «Пласту», Северина Левицького – воїна УГА, які поховані на Личаківському кладовищі.

«Синьо-жовтими прапорами замайоріла Львівська ратуша 1 листопада 1918 року. А за нею і всі інші важливі урядові установи краю. 103 роки тому Львів здійснив Листопадовий Зрив, а далі - проголосив Західноукраїнську Народну республіку. У цей же та наступні дні українські активісти і підрозділи Українських січових стрільців перейняли владу у Станіславові, Тернополі, Золочеві, Сокалі, Раві-Руській, Коломиї, Снятині, Печеніжині, Бориславі та інших містах і містечках Галичини.

«Волею українського народу утворилася на українських землях Австро-Угорської монархії Українська Держава. Найвищою державною властю Української Держави є Українська Національна Рада. З нинішнім днем Українська Національна Рада обняла владу в столичнім місті Львові і на цілій території Української Держави», - такі слова відозви Української Національної Ради.

Для всіх наступних поколінь - і тих, які були, і тих, які будуть після нас, дуже важлива ця перемога. І як приклад тактичних вольових дій, і як приклад великих особистостей, котрих ми маємо за взірець. Саме маємо, як показує новітня історія України. Хай не бракне нам, як і їм, рішучості, твердої певності і віри в Україну. Дай, Боже, нам сил іти лише вперед, відповідати за свої дії і відстоювати свою державу на рівні дипломатії та на полі бою!!", - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Опісля вшанували пам'ять Президента Національної Ради ЗУНР Євгена  Петрушевича та Героїв, загиблих під час проведення антитерористичної операції/операції об’єднаних сил на сході України, на полі почесних поховань № 76 – до їх могил поклали квіти. Також учасники заходу взяли участь у поминальній панахиді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних