A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Мінцифри: Розпочато бета-тестування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів у Дії

Дата: 04.11.2021 14:00
Кількість переглядів: 311

Фото без опису

 Мінцифри спільно з МОЗ та НСЗУ запускає бета-тестування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів у застосунку Дія. За посиланням ви можете зареєструватися на тестування з метою отримання сертифіката. Сертифікат діятиме 72 години з моменту здачі аналізу. Про це інформує Кабмін. 

Наразі протестувати можна ПЛР-тести з трьох лабораторій — ДІЛА, Ескулаб, Смартлаб та Дніпролаб. Мінцифри спільно з МОЗ та НСЗУ активно працює над підключенням інших лабораторій до Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ). Згодом вони відображатимуться в застосунку. Інші лабораторії поступово долучатимуться до бета-тестування.

Як генерується сертифікат:

Згенерувати його можна так само, як і COVID-сертифікат про вакцинацію. Після оновлення застосунку в PlayMarket, AppStore або AppGallery в Дії треба натиснути "Послуги", вибрати пункт "COVID-сертифікати" та натиснути "Згенерувати сертифікат".

Далі треба надати згоду на отримання даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) до Дії — і все. Дані підтягнуться автоматично. Сертифікат з’явиться поруч із вашими іншими цифровими документами в застосунку. Процес займає кілька хвилин. Усе дуже швидко та зручно.

Наразі в застосунку Дія також доступні: міжнародний, “жовтий” та “зелений” внутрішні COVID-сертифікати про вакцинацію. “Жовтий” сертифікат можна отримати після однієї дози вакцини. Він діє 120 днів. А міжнародний та “зелений” діють 365 днів.

Українські COVID-сертифікати у Дії офіційно визнані у ЄС, тому українці можуть вільно з ними подорожувати. Уже понад 900 тисяч українців отримали свої міжнародні COVID-сертифікати про вакцинацію. І тисячі скористалися ними у країнах ЄС. А завдяки запровадженню COVID-сертифіката на підставі ПЛР-тесту ще більше українців зможуть подорожувати.

Також рекомендуємо перевіряти офіційний перелік країн, в які можна потрапити за допомогою COVID-сертифікатів, та актуальний режим в’їзду й транзиту в різні країни світу на інтерактивній онлайн-мапі Міністерства закордонних справ України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних