A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Про міфи вакцинації: Наталя Іванченко в ефірі спецпроєкту «Червона зона»

Дата: 04.11.2021 13:00
Кількість переглядів: 325

Керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко спростовувала міфи щодо вакцинації, які сьогодні поширюються у суспільстві. Про це говорили у ефірі спецпроєкту львівських медіа «Червона зона».

Як вона зазначила жодна з вакцин, які використовуються сьогодні, не є живою. Відтак, вакцинована людина внаслідок вакцинації в жодному разі не може виділяти вірус та заражати ним навколишніх. Проте, медик наголошує, сам факт вакцинації не звільняє вакцинованого від необхідності дотримуватися карантинних норм. Адже захист від вірусу формується у людини після 14 днів після проведеної вакцинації.

«Проте, якщо людина стоїть в черзі на вакцинацію, нехтує при цьому соціальною дистанцією, маскою, їй може трапитись та людина, яка вже є інфікована та виділяє вірус і про це не знає. Таким чином, людина може заразитись і через певний час сама стати інфікованою та заражати оточуючих. Нам потрібно хоча б 14 днів після вакцинації, щоб сформувався надійний захист», - розповіла Наталія Іванченко. Вона також зазначила, що вакциновані можуть виділяти вірус і інфікувати навколишніх, проте такі люди хворіють в значно легшій формі. Порушили і питання можливої алергії на вакцини.

«До жодної з існуючих вакцин алергопроби не проводяться. Є інструкції до кожної вакцини, відтак, якщо людина має алергію на якийсь компонент, який вказаний в інструкції, її вакцинувати цієї вакциною не будуть. Вакцинація відбувається двічі. Відтак, якщо алергічна реакція трапилась після введення першої дози, то другу дозу тією самою вакциною вакцинувати не будуть», - зазначила Наталія Іванченко.

Спростували міфи і про небезпеку вакцинації для людей з хронічними захворюваннями. Розглянули питання вакцинації хворих на онкологію.

«Цих людей потрібно вакцинувати в першу чергу, оскільки для них зустріч з коронавірусом часто буває остання в житті. Проте люди, які мають онкологію як правило лікуються, для когось це оперативне втручання, хіміотерапія чи імунотерапія. Поки людина проходить курс лікування її імунна система в принципі не може відповісти виробленням антитіл. Це є відносний протипоказ, тобто можна, але пізніше», - зазначила Наталя Іванченко.

Медик наголосила, що вакцинація не впливає і не повинна впливати на якість життя людини, як у процесі підготовки, так і після проведеної процедури. Людина може робити звичні для неї речі, не обмежувати свій спосіб життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.