A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

“Вакцинація – це метод захисту імунної системи від різних збудників”, - лікар-імунолог Валентина Чоп’як

Дата: 04.11.2021 15:30
Кількість переглядів: 463

Фото без опису

Вакцинація – це метод попередження і підготовки людської імунної системи від різних збудників, у тому числі від коронавірусу. На цьому наголосила сьогодні під час телеефіру “Червона зона” лікарка-імунологиня, докторка медичних наук, професорка ЛНМУ ім. Д. Галицького Валентина Чоп’як. Водночас регіональний координатор з питань вакцинації Олег Когут повідомив, що на сьогодні на Львівщині в достатній кількості є центрів вакцинації та медичних працівників, які здійснюють щеплення.

“Ми продовжуємо навчання медичних працівників, які будуть при необхідності залучатись до вакцинації. На сьогодні є 188 пунктів щеплень, біля 30 центрів вакцинації. Ми відкриваємо їх там де відбуваються якісь події, як от на Арені Львів під час виставки, або у Палаці мистецтв, де теж був захід”, - зазначив регіональний координатор з питань вакцинації Олег Когут.

Керівник амбулаторної консилярної служби паліативної медицини регіону Унна (Німеччина), екскерівник центру вакцинації м. Унна Борис Хаїт розповів про успіхи вакцинальної кампанії у Німеччині.

“У Німеччині 69, 5 % населення вакциновані першою дозою і двома дозами - 66, 8%. Стимулом, мабуть, була пропагандистська робота. Це діяльність, яку провели лікарські організації , політики тощо. Крім цього був конкретний план вакцинації. Ми побачили, що люди мають сумніви у цілях вакцинації, по – друге, дивились, чи важко дістатись до пунктів вакцинації. Цю проблему вирішили створенням центрів вакцинації. У нас у кожному районі регіону був один центр вакцинації . Принцип був такий, щоб людина не стояла у черзі, а якнайшвидше отримала вакцину”, - розповів Борис Хаїт.

Зазначимо, на Львівщині високий показник вакцинації - у Моршині, це понад 74 % дорослого населення. Мер Моршина Руслан Ільницький розповів, що таких результатів досягнули завдяки інформаційній кампанії та вчасним обмежувальним заходам.

“Ми почали раніше вакцинацію та інформаційну кампанію, нам вдалося поспілкуватись з кожним мешканцем. Також вплинув економічний чинник, тобто обмеження щодо роботи закладів, у тому числі санаторіїв. Закликаю усіх вакцинуватись, не бути байдужими, аби вберегти себе від вірусу”, - наголосив мер Моршина.

Нагадаємо, за вчора на Львівщині зафіксували 1178 нових випадків Covid-19. Госпіталізували 309 осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних