A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Звернення міського голови з нагоди Дня пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій

Дата: 27.11.2021 09:00
Кількість переглядів: 408

Фото без опису

Шановні жителі територіальної громади!

   27 листопада відповідно до Указу Президента України від 26.11.1998 № 1310/1998 в Україні вшановується День пам’яті жертв голодоморів. Також у цей день відповідно до постанови Верховної Ради України від 16.12.2020 № 1092-IX відзначаються 100-ті роковини від початку масового штучного голоду 1921 – 1923 років в Україні і 75-ті роковини від початку масового штучного голоду 1946 – 1947 років в Україні.

   У цей день уся Україна у жалобі схиляє голову перед пам'ятю наших співвітчизників – жертв Голодомору. У ХХ столітті українці тричі були на межі життя і смерті: 1921 – 1923, 1932 – 1933 і 1946 – 1947 роках. Наймасштабніший голод створений був у 1932 – 1933 роках. Саме його нині називають геноцидом українського народу, здійсненим сталінським режимом. Жертвами цього Голодомору в Україні стали щонайменше 3,9 мільйона людей.

   Схилімо голови в глибокій жалобі за людьми, які загинули голодною смертю. У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі! Ми маємо усвідомити уроки історії, щоб цього не сталося більше з нашими дітьми, внуками, нашими правнуками. Усі українці повинні бути єдині у творенні нашої Української національної держави, тверді та свідомі у своєму виборі. Сьогодні складаємо співчуття нащадкам родин загиблих. Нехай Господь Бог прийме їхні душі до Царства Божого, а нас укріпить у вірі, надії, любові.

   Бажаю, щоб на столі українців завжди був хліб і до хліба, щоб ніколи небачити голод в очах наших дітей, щоб дитинство їх було щасливим і ситим, а наші люди завжди мали достаток,  держава була могутньою, процвітаючою, з високим рівнем добробуту.

Світла пам’ять безвинно загиблим!

 

З повагою та шаною,

міський голова                                                                                        Іван ЛОЗИНСЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних