A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Відкрито молодіжний центр у селі Луки.

Дата: 03.12.2021 15:00
Кількість переглядів: 1277

   Фото без опису

  25 листопада у Народному домі села Луки відбулася урочиста подія – відкриття молодіжного центру. Його розмістили у приміщенні, де раніше була кімната щастя та обрядових подій. Понад сорок років функцію обрядового старости виконувала Ганна Папіш, здійснюючи державну реєстрацію шлюбів. Тож раділа, будучи на святі, що хоча б у такий спосіб ця кімната "ожила". Це дасть можливість мати затишне місце для розваг дітей, їх цікавих знайомств, захоплюючих ігор та розвитку талантів. На цьому наголошували ведучі заходу одинадцяти-класники Тетяна Кабай та Ігор Ганик. Авторка сценарію –заступниця директора з навчально-виховної роботи Луківського ЗЗСО І-ІІІ ст. Віра Рибак. Музичний супровід свята забезпечував Роман Процько – вчитель музики згаданого закладу.

   Відкриття молодіжного центру стало можливим завдяки спів-фінансуванню – Компанії "Контінентал Фармерз Груп". З вітальним словом до присутніх звернувся старший менеджер із зв'язків з громадськістю кластеру "Самбір" Андрій Тильчак, який прибув на святкування разом із менеджером із комунікацій та соціальних проєктів Назаром Антоником. Надана сума справді немала – 100 тис. грн. І це не перший фінансовий внесок, яким "Контінентал" підтримує подібного роду проєкти, засвідчуючи свою відповідальність перед громадою у підтримці її соціально значущих ініціатив та задумів. Найважливіше інвестувати кошти у молодь, її розвиток, що і роблять у місцях своєї діяльності. На цих теренах обробляють землю, орендовану у пайовиків, тож у потребах йдуть назустріч орендодавцям. Вдячність компанії висловив перший заступник Рудківського міського голови Микола Фрей, який розповів, що дана ідея виникла ще у на той час Луківській територіальній громаді. Очільниця її Марія Федак обстоювала впрова-дження даного проєкту. Ініціативна група була й від батьків та дітей. Таких проєктів було написано багато на територіях Рудківської ТГ, де працює "Контінентал" , але якраз даний став переможним, що дозволило його реалізувати. Кошти Компанія витратила на придбання обладнання. Громада ж підготувала приміщення, зробила його косметичний ремонт.

- Добре, що є такі агрофірми, які вкладають кошти у розбудову соціальної сфери у населених пунктах нашої громади. Це так зване ноу-хау. Розуміємо: діти у час новітніх технологій освоюють комп'ютери, Інтернет, що дуже добре, але молодіжний простір дозволить розвивати їм свої задатки. Тут не буде створено нових робочих місць. У Народному домі, який опалюється, працює дві секції: діти вивчають основи музичного руху, танців і спортивної аеробіки. Відтепер молодь не лише у літній період зможе проводити у цьому приміщенні своє дозвілля і займатися, а й в усі пори року. Рудківський і луківський народні доми є базовими для громади.

   Зараз триває новий конкурс написання проєктів, тому, коли було зібрання керівників навчальних закладів, народних домів робився акцент на тому, щоб вони писали їх з метою облаштування нових систем опалення тощо, – наголосив Микола Фрей.

    Андрій Тильчак пообіцяв, що співпраця з громадою й надалі триватиме. Слова подяки "Контінентал" висловила і староста села Луки Марія Федак.

Чин освячення центру провів настоятель храму Преображення Господнього УПЦ, декан о. Леонід Городиський, який сказав – це добрий почин, покликаний розвивати молодь і виховувати її передусім у патріотичному дусі.

   А, зважаючи на сьогоднішні загрози, війну на сході України, вона мусить зростати на християнських цінностях, пам'ятати про Голодомор і пережите предками.

- За 30 років незалежності України ми не створили ще належного майбутнього для вас, дорогі діточки. Але ми формуємо вас для майбутньої України. І свідченням цього є відкриття даного центру, – зазначив отець-декан.

    Право перерізати стрічку було надано Миколі Фрею, Андрію Тильчаку, які запросили цю місію виконати й учнів місцевої школи. Відкриттю центру передували турніри з тенісу між школярами 7 -11 класів Луківського ЗЗСО І-ІІІ ст. (вчитель фізичної культури Ігор Папіш) та турнір з шахів під керівництвом вчителя початкових класів, керівника гуртка з шахів Ігоря Хомута. Вже в ході відкриття центру провідний спеціаліст відділу культури молоді та спорту Рудківської міської ради Василь Лесько разом із Миколою Фреєм та представником фірми-спонсора вручили переможцям та просто учасникам турнірів медалі і цінні подарунки, зокрема спортивні щоденники. Опісля зробили спільне фото на згадку. Щирі слова подяки, як вже зазначалося вище, звучали й на адресу керівництва територіальної громади в особі Рудківського міського голови Івана Лозинського з уст Марії Федак, яка свого часу писала даний проєкт разом з попередньою директоркою Народного дому Мар'яною Рущишин.

   Нинішня керівниця закладу Оксана Папіш наголосила: тут для дітей завжди будуть відчинені двері і вони зможуть сповна реалізовувати свої вміння. Тон заходу на початку свята задав танцювальний колектив "Коралденс".

- Молодь має мати не лише знання, а бути передусім вихованою; не лише проводити час, поринаючи у гаджети, а наживо спілкуватися, – наголосив Микола Фрей, вітаючи учасників заходу від себе особисто та від імені Івана Лозинського, який передав чудові набори для творчості, тож тут же у залі діти зразу приступили до малювання. Вони творили свої художні шедеври під пісню у виконанні Романа Процька та учня дев'ятого класу Валентина Ковальського. Пісню про Україну подарували присутнім учениці місцевої школи.

   Музичні номери та віршовані рядки звучали упродовж усієї концертної програми. Хотілося, щоб даний молодіжний центр справді вирував і молодь села та навколишніх населених пунктів чудово проводила у цій залі час, переглядала фільми, слухала музику і займалася спортом.

  Варто зазначити: аналогічний центр попередньо запрацював у місті Рудки при рудківському будинку "Милосердя", на відкриття якого приїжджала міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

   Слова вітання також прозвучали від керівника відділу культури та туризму Рудківської міської ради Тараса Курила. Тут панувала справді доброзичлива і щира атмосфера, тож хай вона такою буде й в майбутньому.

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних