A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

В області презентували інноваційні проєкти Програми сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку

Дата: 04.02.2022 12:59
Кількість переглядів: 385

Фото без опису

У межах Програми сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку у Львівській області реалізують майже десяток інноваційних проектів. Частину з них вже презентували громадськості.

Так, 3 із 8-ми інноваційних проєктів в межах програми реалізували на базі Наукового парку НУ «Львівська політехніка». Загальна вартість проектів - 3,88 млн грн, в тому числі 1,56 млн вдалось залучити від бізнесу та науки. Зокрема, реалізація інноваційних проектів стала можливою завдяки підтримці бізнес -партнерів: стартапів Hydroxy Power, H6 Tech та ініціативі учасників АТО.

Це такі проекти:

- Виробництво триколісних електросамокатів підвищеного рівня безпеки та маневреності для пересування людей з обмеженими можливостями в міських та сільських умовах на малі та середні відстані.

- Розроблення електролізера з твердополімерним електролітом, який може бути основою для використання в апаратах підтримки дихання хворих. Споживання отриманої за допомогою електролізера водневої води також дасть змогу людині краще засвоювати мінерали й вітаміни, їжу та інші природні речовини.

- Розроблення системи водневого очищення автомобільних двигунів внутрішнього згоряння - інноваційна технологія, яка спрямована на очищення двигунів автотранспорту воднем для зменшення витрат палива, збільшення потужності двигуна та зниження рівня негативних викидів в атмосферу.

Програма інноваційного розвитку реалізується на засадах європейського підходу смарт-спеціалізації, зазначив заступник директора департаменту економічної політики ЛОДА Вадим Табакера.

Важливою передумовою для реалізації інноваційних проектів на Львівщині є розвинута інноваційна екосистема: потужні заклади вищої освіти, інноваційний парк, кластери, стартапи, інституції підтримки бізнесу.

«Програма є пілотною, і менше ніж за рік існування вже демонструє практичні результати. Та найбільше досягнення - це налагодження платформи співпраці влади, науки та бізнесу, що втілилось в реалізації інноваційних проєктів з екологічною та соціальною орієнтацією» - підсумував перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних