A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Як працюючим пенсіонерам отримувати пенсію: роз’яснення

Дата: 05.04.2023 11:31
Кількість переглядів: 74

Гроші Пенсія

 

 

 

 

 

 

 

Виплату таких пенсій здійснюватимуть починаючи з червня поточного року, з доплатою за квітень та травень.

Порядок проведення перерахунку пенсій з 1 квітня особам, які продовжують працювати, встановили частиною четвертою статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Нагадаємо, що починаючи з квітня 2018 року органи Пенсійного фонду здійснюють такий перерахунок автоматично, без звернення пенсіонерів. 

Цьогоріч пенсії перерахують особам, які після призначення/попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати і станом на 1 березня 2023 року набули 24 місяці страхового стажу. 

Право на перерахунок визначає, зокрема, і страховий стаж, набутий у січні – лютому 2023 року.

Слід зазначити, що перерахунок пенсійних виплат здійснюють за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування на підставі поданих страхувальниками звітів про сплату єдиного внеску. З урахуванням того, що страхувальники подають звіти за І квартал 2023 року до Реєстру протягом 40 календарних днів після останнього дня звітного кварталу, тобто по 10 травня – автоматичний перерахунок працюючим пенсіонерам проводитиметься після надходження звітів страхувальників за І квартал, без додаткового звернення пенсіонерів.

Виплату перерахованих пенсій здійснюватимуть починаючи з червня поточного року, з доплатою за квітень та травень.

Зверніть увагу! Порядок проведення перерахунку пенсії без додаткового звернення працюючого пенсіонера затверджено постановою правління Пенсійного фонду України від 18.05.2018 № 10-1. 

Такий перерахунок проводиться з урахуванням набутого після призначення/попереднього перерахунку пенсії страхового стажу. Якщо пенсіонер набув не менше 24 місяці страхового стажу, та це доцільно, враховується і заробіток.

Сума, на яку збільшується пенсія, в кожного пенсіонера індивідуальна, оскільки залежить від того, який страховий стаж він має, та який заробіток одержував в період роботи.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.