A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

До уваги розробників містобудівної документації: у травні вступають в дію зміни до Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку»

Дата: 25.04.2023 10:12
Кількість переглядів: 143

Фото з відкритих джерел

Стратегічна екологічна оцінка – це процедура визначення, опису та аналізу наслідків для довкілля та здоров’я населення від реалізації державних програм планування та розвитку.

Стратегічна екологічна оцінка проводиться під час розробки відповідного документу державного планування до його затвердження.

Відповідно до змін в Закон України «Про стратегічну екологічну оцінку», які вступають у дію 19 травня 2023 року, нездійснення стратегічної екологічної оцінки та порушення процедури стратегічної екологічної оцінки, особливо в містобудівній документації, є підставою для:

  • скасування рішень органів державної влади та органів місцевого самоврядування про затвердження документів державного планування, визнання документів державного планування недійсними;
  • відмови у погодженні та затвердженні проектів документів державного планування;
  • відмови у погодженні встановлення та зміни цільового призначення земельних ділянок, а також меж населених пунктів, що здійснюються на підставі або з урахуванням відповідних документів державного планування.

Також особи, які винні у вчиненні правопорушень у сфері стратегічної екологічної оцінки, нестимуть дисциплінарну, цивільну та адміністративну відповідальність відповідно до закону.

З огляду на вищезазначене, у департаменті екології та природних ресурсів ЛОВА наголошують, що проведення процедури з стратегічної екологічної оцінки є обов’язковим для документів державного планування, які стосуються сільського господарства, лісового господарства, рибного господарства, енергетики, промисловості, транспорту, поводження з відходами, використання водних ресурсів, охорони довкілля, телекомунікацій, туризму, містобудування або землеустрою (схеми) та виконання яких передбачатиме реалізацію видів діяльності (або які містять види діяльності та об’єкти), щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля, або які вимагають оцінки, зважаючи на ймовірні наслідки для територій та об’єктів природно-заповідного фонду та екологічної мережі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних