A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Донори крові можуть отримати безкоштовні квитки у театри та музеї Львівщини: деталі

Дата: 28.04.2023 15:57
Кількість переглядів: 127

Здавай Кров – Надихайся Культурою

Впродовж травня кожен донор, який здасть кров у Львівському обласному центрі служби крові зможе отримати сертифікат на візит до одного з восьми обласних музеїв або театрів, які долучилися до акції.

Акцію «Здавай кров – надихайся культурою!» ініціювали департамент з питань культури, національностей та релігій і департамент комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА, а також Опікунська рада обласного Центру служби крові та сама медична установа.

Учасниками акції вже стали вісім обласних музеїв, їх донори можуть відвідати безкоштовно після здачі крові. Це – Львівський історичний музей, Львівський музей історії релігії, Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові, Львівський національний літературно-меморіальний музей імені Івана Франка (Дім Франка), Історико-краєзнавчий музей, Історико-етнографічний музей «Бойківщина» у Самборі, Державний історико-культурний заповідник «Тустань» та Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі». 

Також доєднались театри – Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької та Націона́льний академі́чний украї́нський драмати́чний теа́тр і́мені Марі́ї Занькове́цької. 

«Усі заклади культури з охотою долучилися до такої корисної ініціативи. Це також наш культурний фронт, адже донорська кров рятує життя не тільки цивільних, а й військових», – наголосила директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк.

Львівський обласний центр служби крові працює на вулиці Пекарській, 65, у Львові. Там роблять забір донорської крові з понеділка по п’ятницю, від 8:30 до 13:30. Також Центр крові працює у деякі суботи, про що завчасу повідомляють на сторінці у фейсбук. Водночас працівників центру можна запросити до своєї організації – для забору крові у певної кількості працівників колективу. 

Донорами можуть стати особи віком від 18 до 60 років, без хронічних захворювань, які не хворіли та не вживали ліки впродовж останніх 14 днів (антибіотики, противірусні, протизапальні), мають нормальний артеріальний тиск. 

Більше інформації про те, як долучитись та що можна їсти перед здачею крові – тут. З собою обов’язково треба мати документ, який засвідчує особу.

Контакти Центру служби крові для консультації та номер телефону експедиції: 

050 334 65 47 – цілодобова довідка про наявність потрібної Вам групи крові та її компонентів.

093 552 15 14 – ще одна довідка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.