A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

На Львівщині стартувала акція «Здавай кров – надихайся культурою!»

Дата: 01.05.2023 15:02
Кількість переглядів: 80

Брифінг Про Акцію Здавай Кров Надихайся Культурою (1)

У межах акції донори крові отримають безкоштовні квитки у музеї, театри та у філармонію.

Сьогодні на Львівщині стартувала акція «Здавай кров – надихайся культурою!», за умовами якої кожен донор, який впродовж травня здасть кров у Львівському обласному центрі служби крові, отримає безкоштовний квиток в один з обласних закладів культури на вибір.

Про це розповіли організатори акції під час брифінгу у Львівській ОВА.

Ініціювала акцію опікунська рада обласного центру служби крові.

«Перш за все я би хотів подякувати нашим Збройним Силам України, нашим захисникам, завдяки яким ми маємо можливість сьогодні на Львівщині проводити такі цікаві, чудові, культурні події. Ідея реалізувати таку акцію з’явилася ще у лютому, коли Інститут стратегії культури міста Львова проводив схожий захід, який тривав два тижні. Донори, які зверталися до обласного центру служби крові, продовжували запитувати про квитки. Тож разом з моєю колегою Анною Герич ми вирішили продовжити цю акцію і розширити її на терени Львівської області», – розповів член опікунської ради ЛОЦСК, депутат Львівської обласної ради Захар Миляник.

Як повідомила директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк, учасниками акції вже стали вісім обласних музеїв, їх донори можуть відвідати безкоштовно після здачі крові. Це:

  •         Львівський історичний музей;
  •         Львівський музей історії релігії;
  •         Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові;
  •         Львівський національний літературно-меморіальний музей імені Івана Франка (Дім Франка);
  •         Історико-краєзнавчий музей;
  •         Історико-етнографічний музей «Бойківщина» у Самборі;
  •         Державний історико-культурний заповідник «Тустань»;
  •         Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі». 

Доєдналися і Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької, Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецько, Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика. 

«Відбуватиметься акція наступним чином: після здачі крові у центрі служби крові донор зможе отримати сертифікат на відвідування одного з музеїв – з цим сертифікатом можна прийти у будь-який робочий день музею на ваш вибір. Або ж можна обрати квитки у Львівську національну оперу чи Львівську національну філармонію вже на конкретну виставу чи концерт з можливістю обрати дату, коли ви зможете прийти», – пояснила Ірина Гаврилюк.

Вона також додала, що впродовж тижня до акції планують приєднатися Дрогобицька філія центру служби крові та заклади культури, які розташовані на Дрогобиччині.

Заклади культури  Львівщини з першого дня війни брали активну участь у допомозі внутрішньо переміщеним особам, воїнам, та у наданні гуманітарної допомоги. Сьогоднішня акція дуже актуальна, адже кожен з нас на своєму місці повинен робити все можливе для нашої перемоги – зазначив голова Західноукраїнської спілки музеїв, директор Історико-краєзнавчого музею міста Винники Ігор Тимець.

«Ми хочемо розвивати нашу культурну спадщину для того, щоб допомогти хлопцям і дівчатам, які на передовій. Кров, яка буде здана під час цієї акції, врятує чиєсь життя – чи нашого бійця, чи дитини, яка постраждала під час ворожого обстрілу. Ми спілкувалися з колегами з інших областей і їх теж зацікавила така акція», – додав Ігор Тимець.

Директор Львівського обласного центру служби крові Ярослав Дяків розповів, що зараз є потреба у крові всіх груп з резус-фактором «мінус» та другої групи крові з резус-фактором «плюс».

«Донором може стати, перша за все, здорова людина. Ми заготовляємо кров для хворих на Львівщині. Маємо велику відповідальність, бо приїжджають поранені і переселенці, відповідно ми також їх забезпечуємо повністю кров’ю», – зазначив Ярослав Дяків.

Нагадаємо, що обласний центр крові приймає донорів з 8:30 до 13:00, з понеділка по п’ятницю, на вулиці Пекарській,65, у Львові. Також Центр крові працює у деякі суботи, про що завчасу повідомляють на сторінці у фейсбук. Водночас працівників центру можна запросити до своєї організації – для забору крові у певної кількості працівників колективу. 

Донорами можуть стати особи віком від 18 до 60 років, без хронічних захворювань, які не хворіли та не вживали ліки впродовж останніх 14 днів (антибіотики, противірусні, протизапальні), мають нормальний артеріальний тиск. Є обмеження, що повторно здавати кров можна через півтора місяця.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних