A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

На Львівщині уже зареєструвались понад 20 тисяч учасників НМТ: усе, що потрібно знати про цьогорічне тестування

Дата: 02.05.2023 09:17
Кількість переглядів: 91

Брифінг Щодо НМТ На Львівщині (1)

В області створили всі умови для того, щоб абітурієнти мали змогу в безпечних і комфортних умовах пройти національний мультипредметний тест (НМТ).

Цьогоріч тестування проведуть на комп’ютерах. В аудиторіях працюватиме 15 учасників і два інструктори (торік був один). Задля безпеки не буде публічно названо ні адреси центрів тестування, ні час їх проведення.

«Мережу цих центрів (вони утворенні у найкращих закладах освіти) ми разом із Львівським центром оцінювання якості освіти сформували торік в надзвичайно складних умовах російської агресії. Тобто, у нас вже є відповідний досвід.  Сьогодні залишилось попрацювати над питанням технічного забезпечення і над тим, щоб синхронно спрацювали всі служби, щоб не було жодного збою, щоб не було жодного пробілу в логістиці. Мається на увазі, шкільні автобуси, електропостачання і навіть старлінки, що, зокрема, мають забезпечити місцеві громади. І найголовніше – це укриття. На випадок повітряної тривоги тестування буде перервано. При цьому, якщо тривога триватиме понад годину, то процес тестування відновлено не буде, діти підуть на додаткову сесію», – зазначив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

Важливо, що 3 травня завершується реєстрація на участь у національному мультимедійному тесті. Тобто, у тих, хто хоче стати студентом вищих навчальних закладів другого, третього та четвертого рівнів акредитації, залишається два дні, щоб зареєструватись.

До 7 травня ті, хто зареєструвався, мають можливість змінити свої дані. По-перше, можна змінити третій предмет. Цього року НМТ передбачає складання тесту з трьох предметів, обов'язковими є українська мова і математика, а третій тест – на вибір учасника. По-друге, є можливість змінити населений пункт, де проходитиме тестування. По-третє, можна змінити сесію. Основна сесія НМТ пройде з 5 до 23 червня, додаткова – 11-24 липня. Також у червні буде додатковий етап реєстрації для участі у додатковій сесії.

«На сьогодні ми маємо кілька дзвінків від абітурієнтів з окупованих територій. Ми їм радимо реєструватись для участі у додатковій сесії з надією, що у липні вони зможуть вибратись із тих територій (має бути безпосередня участь), або чекати розпорядження Міністерства освіти і науки, як було минулого року, коли діти з окупованих територій отримали змогу вступати до вишів без результатів НМТ», – наголосила директорка Львівського центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Станом на сьогодні у Львівській області зареєстровано понад 20 тис. учасників. Запрошення до тестування, у яких будуть вказані дати НМТ і адреса його проведення,  будуть розміщені в їхніх особистих кабінетах  – за 10 днів до початку.

За словами Лариса Середяк, багато українських вступників перебувають за кордоном, вони зможуть скласти НМТ у тимчасових екзаменаційних центрах, котрі на сьогодні відкриті у 32 країнах (Польща – у 6 містах, Німеччина – у 4), що прийматимуть дітей у червні. Кількість місць у тих центрах обмежена: наприклад, якщо хтось не встиг зареєструватись у Берліні, доведеться їхати до Лейпцига.

Для вступу у магістратуру цього року треба буде скласти: єдиний вступний іспит - ЄВІ; єдине фахове вступне випробування – ЄФВВ.

Докладна інформація про це розміщена на сайті УЦОЯО за покликанням: https://testportal.gov.ua/yakym-bude-yedynyj-vstupnyj-ispyt/

Реєстрація на ЄВІ триватиме з 8 по 31 травня. Для реєстрації необхідно звернутись до приймальної комісії закладу вищої освіти, після цього буде створено Кабінет учасника ЄВІ/ЄФВВ.

Тестування відбудеться 23-21 липня, результат оприлюднять до 25 липня.

Додамо, що докладніша інформація про тестування розміщена на сайтах департаменту освіти і науки Львівської ОДА і  Українського і Львівського центрів оцінювання якості освіти. Зокрема, на сайтах Центрів розміщені демонстраційні варіанти тестових завдань, завдяки чому можна змоделювати увесь процес тестування, що дозволить уникнути зайвого хвилювання і розгубленості під час НМТ.  

Джерела офіційної інформації:

  • www.lvtestportal.gov.ua – сайт Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.
  • (032) 242 26 60; (067) 673 49 81 – телефони гарячої лінії Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних