A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Військовослужбовець у полоні: які виплати може отримати його родина

Дата: 09.06.2023 10:43
Кількість переглядів: 60

Фото умовне (3)

Роз’яснення підготували у Міністерстві оборони України.

За військовослужбовцями, захопленими в полон або безвісно відсутніми, зберігаються виплати в розмірі посадового окладу за останнім місцем служби, окладу за військовим званням, надбавки за вислугу років, інших щомісячних додаткових видів грошового забезпечення, яке виплачується щомісячно сім’ям зазначених військовослужбовців (пункт 6 статті 9 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей»).

Крім того, у разі встановлення такого факту особа та/або члени її сім’ї можуть отримати державну допомогу в розмірі 100 000 грн.

Виплата грошового забезпечення здійснюється з дня захоплення військовослужбовців у полон або заручниками членам сімей військовослужбовців за їхньою заявою на ім’я командира (начальника, керівника) військової частини (установи, організації).

Інформацію про те, які документи додаються до заяви, строки подання і її розгляд, а також про випадки відмови у виплаті, можна знайти у статті за посиланням: http://surl.li/hudrk

Важливо! Виплата грошового забезпечення членам сімей військовослужбовців, які добровільно здалися в полон, самовільно залишили військові частини (установи, організації), місця служби або дезертирували, не здійснюється.

Нагадаємо, що на Львівщині працює Регіональний центр Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, де надають інформаційно-консультативну та необхідну профільну підтримку сім’ям полонених та зниклих безвісти, а також допомогу звільненим з полону в проходженні реабілітації та постреабілітаційних заходів.

Звернутися до Центру можна за телефоном Гарячої лінії: +380322295754 (з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 17:00 – для запису на прийом, та з 10:00 до 16:00 – для консультації по телефону). Адреса центру – вул. Коперника, 17, м. Львів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних