A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Нові можливості працевлаштування: Центр зайнятості пропонує ваучери на перенавчання

Дата: 07.08.2023 09:46
Кількість переглядів: 99

Ваучер

Вони доступні для 70 професій та спеціальностей.

Змінити професію та опанувати давно омріяну стало можливим. Ваучери на перенавчання можуть допомогти у здобутті нових навичок та робочих місць.

«Це напрям важливий для категорій з ВПО і є окремою стратегією на Львівщині в рамках робочої групи Координаційного центру підтримки цивільного населення при Львівській ОВА. Про це окремо говорили на останньому засіданні», - розповіла керівниця Координаційного центру при Львівській ОВА, радниця начальника Львівської ОВА Галина Бордун.

Навчання за ваучером доступне для 70 професій та спеціальностей. Повний перелік цих професій і спеціальностей можна знайти на порталі Державної служби зайнятості в розділі «Ваучери».

Читайте також: Львівщина акцентує увагу на допомозі людям, які потребують соцсупроводу

Право на отримання ваучера мають наступні категорії громадян:

  • Громадяни віком старше 45 років зі страховим стажем не менше 15 років.
  • Особи, які звільнилися з військової служби (крім строкової), служби в органах внутрішніх справ, Держслужби спецзв’язку та захисту інформації, органів цивільного захисту, податкової міліції, Бюро економічної безпеки або кримінально-виконавчої служби.
  • ВПО працездатного віку, які не можуть знайти підходящу роботу.
  • Особи, які були позбавлені особистої свободи через збройну агресію проти України, після їхнього звільнення.
  • Особи з інвалідністю, які не можуть знайти підходящу роботу.
  • Особи, які отримали поранення або травми внаслідок військової агресії під час воєнного стану в Україні.

Ваучери дають можливість безкоштовно отримати перекваліфікацію у професійно-технічних та вищих навчальних закладах України. Цей процес може включати перепідготовку, спеціалізацію, а також підвищення кваліфікації у одній з 70 професій та спеціальностей, зазначених у «Переліку професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер».

Суми ваучерів різняться в залежності від вартості навчання, проте не можуть перевищувати десятикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що на момент написання тексту становить 26,8 тисяч гривень. Якщо вартість навчання перевищує цю суму, різницю між ваучером та вартістю навчання повинні покрити громадянин або роботодавець.

Для отримання ваучера громадяни повинні подати заяву та необхідні документи до будь-якого центру зайнятості. Серед документів, які потрібно надати, вказані паспорт громадянина України, реєстраційний номер облікової картки платника податків, трудова книжка та документи про освіту.

Для досягнення успіху в цих зусиллях, є заклади, які здійснюють перепідготовку та надають підтримку у пошуку роботи. Перелік центрів на мапі

Програма конкурентоспроможності українців на ринку праці реалізується Державною службою зайнятості.

Топ вакансій на Львівщині: швачка, водій автотранспортних засобів, кухар, касир торговельного залу, продавець, підсобний робітник, двірник, офіціант, вантажник, поліцейський, охоронець, пекар, продавець-консультант, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів.

«Нашою спільною метою є створення умов, що допоможуть людям перетворити своє життя та знайти нові перспективи, а також забезпечувати себе», - додала Галина Бордун.

Про центри та статистику щодо вакансій за посиланням

Отримати психосоціальну послугу можна в Координаційних офісах Львівщини (консультацію психолога чи юриста, допомогу у перекваліфікації та пошуку роботи, цільову гуманітарну допомогу). 

Контакти Координаційного: medpsysocial.aid@gmail.com, Гаряча лінія області: 112

@міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних