Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

В РУДКІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ ВІДБУЛОСЬ 2-ГЕ НАВЧАННЯ З ПСИХОЛОГІЧНОЇ ПІДГОТОВКИ ДО НАЦІОНАЛЬНОГО СПРОТИВУ

Дата: 10.08.2023 14:34
Кількість переглядів: 402

Фото без опису

    Вчора 09 серпня 2023 року в Рудківській територіальній громаді відбулись другіі базові заняття з психологічної підготовки до національного спротиву. На цьому заході була проведена інформативна та корисна лекція на тему прийомів, методів та способів психічної саморегуляції, порядок впливу стресових реакцій на психіку людини, негативні психічні реакції людини та їх види (істерика, паніка, агресія, ступор) в умовах бойових дій. Лекцію провів викладач, майор  Валентин Юрієвич ЗІКРАТИЙ.

    Під його керівництвом учасники заняття детально ознайомилися з поданою темою та навчилися – застосовувати прийоми саморегуляції в різних стресових ситуаціях, виявляти та класифікувати негативні психічні реакції у себе та оточуючих, застосовувати правила першої психологічної  допомоги «6.П», надавати первинну психологічну самодопомогу в екстремальних умовах, долати негативні психічні реакції  (істерика, паніка, агресія, ступор), концентрувати свою увагу на бойовій обстановці, контролювати свої психологічні реакції.

   Лекція викладача, майора  Валентина Юрієвича стала важливим етапом у підвищенні загальної готовності громади до можливих надзвичайних стресових ситуацій. Знання, які учасники здобули на цьому занятті:

 - опанування технік заспокоєння та саморегуляції

- техніки дихання, тренування м'язової релаксації та техніки заспокоєння, що є корисними, оскільки уможливлюють кращий контроль за фізичними та психічними процесами, що має особливе значення під час стресової ситуації наприклад для військових безпосередньо перед бойовими діями, під час довгого очікування та протягом можливого відпочинку безпосередньо після закінчення операції. Також отримані знання допоможуть вчасно реагувати та застосувати прийоми саморегуляції в різних стресових ситуаціях у випадках надзвичайних ситуацій та сприятимуть забезпеченню безпеки та допомоги тим, хто цього потребує. 

Такі заняття допомагають формуванню у громадян психологічної мотивації та стійкості до виконання обов’язків, допомоги, психологічної допомоги (самодопомоги), військової служби. Учасники заняття отримали навички завдяки яким  зможуть застосувати знання для розв’язання проблем та виконання потрібних завдань.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних