Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

В РУДКІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ ВІДБУЛОСЬ 1-ШЕ НАВЧАННЯ З ПІДГОТОВКИ ДО НАЦІОНАЛЬНОГО СПРОТИВУ

Дата: 21.07.2023 10:10
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

20 липня 2023 року в Рудківській територіальній громаді відбулись  перше заняття за Програмою базової підготовки громадян України до національного спротиву.

     Ця програма відображає систему поглядів , керівні принципи, умови і шляхи досягнення мети організації і ведення підготовки громадян України до національного спротиву.

Національний спротив - комплекс заходів, які організовуються та здійснюються з метою сприяння обороні України шляхом максимально широкого залучення громадян України до дій, спрямованих на забезпечення воєнної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності держави, стримування і відсіч агресії та завдання противнику неприйнятних втрат, з огляду на які він буде змушений припинити збройну агресію проти України.

    В умовах війни, як ніколи актуальним і потрібним є проведення різноманітних видів навчань реагування на гострі та нестандартні ситуації, що можуть виникнути в будь – який момент. З метою самозахисту цивільного населення у кожній громаді створюють спеціальні групи (20 – 30 осіб), віком від 18 – 60 років, незалежно від статі. У Рудківській громаді 20.07.2023 року розпочались перші навчання з базової підготовки громадян громади до національного спротиву.

      На першому занятті по тактичній підготовці майор – старший викладач Ніколайчук Тарас Вікторович розповів учасникам про національно – патріотичну підготовку, тактичну підготовку, порядок збирання – розбирання стрілецької зброї з метою формування в суспільстві готовності до стійкого опору агресора, патріотичної свідомості та мотивації, набуття знань і практичних умінь, необхідних для захисту України. Учасники Програми навчилися порядку екіпірування в бою (бойовий комплект, способам носіння зброї), вимог до індивідуального маскування. Навчилися комплектувати спорядження та утримувати його, виконувати нормативи прийняття різних положень для стрільби (стоячи, з коліна, лежачи), замаскуватися на місцевості за допомогою підручних засобів, носити зброю різними способами, приймати положення для стрільби, здійснювати особисте маскування на різноманітній  місцевості, виконати різні сигнали управління та оповіщення, подати жестами сигнали та команди різними способами, подати команди і сигнали з використанням  засобів зв’язку, виконати вправи з пересування в бою різними способами, вибрати, зайняти вогневу позицію та підготувати її до бо, виконати заходи щодо самоокопування та маскування позиції  (місця для стрільби), розподілити сектор для спостереження та стрільби, виконати дії під час вогневого впливу противника, вести вогонь за командою або самостійно(оцінити та вибрати цілі, приціл і точку прицілювання), спостерігати за боєм, пересуватися в ході бою різними способами. Готові перемагати!!!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних