A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

«єРобота»: Львівщина лідирує за кількістю грантоотримувачів

Дата: 17.08.2023 09:54
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

З-посеред 311 українців, котрі стали переможцями дванадцятої хвилі розгляду документів на отримання мікрогрантів за програмою «єРобота», найбільше заявників із Львівщини  – 17% або 52 особи.

– Наша область впевнено лідирує за кількістю позитивних рішень для учасників урядового проєкту «єРобота», – зазначив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – Загалом від липня торік 998 осіб, бізнес-плани котрих розглядала комісія Львівського ОЦЗ, отримають мікрогранти на відкриття або масштабування бізнесу та створять 2241 місце праці. На рахунки 795 з них надійшли кошти на суму понад 187,3 млн грн. За них представники бізнесу або ті, хто хоче створити власну справу з нуля, зможуть закупити нове обладнання, матеріали, сировину, оплатити лізинг, оренду приміщення, послуги з маркетингу, реклами тощо».

За словами керівника ЛОЦЗ, результат моніторингу діяльності грантоотримувачів засвідчив, що станом на 01.08.2023 року учасники проєкту «єРобота» сплатили податків і зборів на суму 61,5 млн грн, створили 639 нових робочих місць, зокрема за скеруванням служби зайнятості працевлаштували 326 осіб з числа зареєстрованих безробітних.

Серед тих, хто скористався урядовою програмою, 69,0% складають фізичні особи-підприємці, 15,7% – юридичні особи, 15,3% – підприємці-початківці.

Майже третина (29,7%) отримувачів мікрогрантів веде бізнес у галузі оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, 19,5% займаються тимчасовим розміщуванням та організацією харчування, а 15,0% – працюють у сфері переробної промисловості. 

Нагадаємо, що відповідно до урядової програми «єРобота» на відкриття або розширення бізнесу можна отримати мікрогрант у розмірі від 50 до 250 тис. грн. Обов’язкова умова – створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту. Подати заявку на участь у програмі можна через портал «Дія» до 19 листопада 2023 р.

Також гранти на створення або розширення власного бізнесу  надаються учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їхніх сімей. З програмою можна ознайомитися на порталі Державного центру зайнятості у розділі «Грант для ветеранів». Позитивне рішення про надання коштів для розвитку підприємництва у розмірі від 250 тис. грн до 1 млн грн отримали 9 заявників із Львівщини, у т. ч. 5 учасників бойових дій і 4 члени сім’ї ветеранів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних