A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

З турботою про ментальне здоровʼя: якими безкоштовними послугами можна скористатися на Львівщині

Дата: 10.10.2023 10:40
Кількість переглядів: 81

День ментального здоров'я

Сьогодні світова спільнота відзначає День ментального здоровʼя.

Щорічно 10 жовтня у всьому світі відзначають День ментального здоров’я. Згідно з глобальними оцінками ВООЗ, кожна п’ята людина (22%), яка проживає в районі, що в той чи інший час постраждав від конфлікту впродовж останніх 10 років, має певну форму психічного розладу, від легкої депресії або тривожності до психозу, а майже кожна десята людина живе з помірним або тяжким психічним розладом.

«Дбати про своє ментальне здоровʼя – це вимога часу, у якому живемо. Це внутрішній ресурс, щоб жити життя, не втрачати власну опору та стати опорою для інших. Дякую Першій леді України Олені Зеленській за постійну роботу у цьому напрямі в межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я. Дякую, що «Ти як?» щодня звучить в Україні з турботою. Згуртувавши експертів, ми на Львівщині створили можливості, щоб люди могли пережити досвід з більшою увагою до свого ментального здоровʼя», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Він також нагадав, що у кожному районі Львівської області функціонують офіси Координаційного центру при ЛОВА. Це місця, де психологи та інші фахівці безкоштовно надають весь спектр необхідних послуг. Від початку року у таких офісах психологічну допомогу отримали близько 30 тисяч осіб. Координаційні офіси працюють в погодженні з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Координаційним центром КМУ / Mental Health Ua, а роботу синхронізують зі стратегією проєкту «Ти як?».

Відтак якщо ви потребуєте психологічної допомоги, телефонуйте по скерування до спеціаліста за номером 112 або дізнавайтесь деталі за посиланням.

Максим Козицький також розповів, щоб робота в питанні ментального здоровʼя була злагодженою та системною, напрацювали Комплексну програму охорони психічного здоровʼя та психосоціальної підтримки цивільного населення у Львівській області на 2023-2026 роки. Зокрема розробили багато заходів, аби підтримати ментальне здоровʼя в закладах освіти, охорони здоровʼя та соцзахисту.

«Щиро дякую нашим партнерам, які щодня професійно підсилюють нас у напрямі психічного здоровʼя: International Medical Corps UK, Психічне здоров'я для України, IOM Ukraine, People in Need Ukraine, Мальтійська служба допомоги, Голоси дітей, Право на захист, Première Urgence Internationale - Ukraine, Норвезька рада у справах біженців в Україні, NEEKA Ukraine, UNICEF Ukraine, СОС Дитячі Містечка Україна, Українська освітня платформа, та окреме навчання для практичних психологів спільно з центром здоровʼя та розвитку «Коло сімʼї». Дорогі жителі Львівщини, присвятіть час своєму психічному здоровʼю, бо без нього і фізичного не буде. Бережіть себе. Підтримуючи себе та одне одного, здолаємо всі випробування», – резюмував очільник Львівщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних