A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

У ветеранів та осіб з інвалідністю внаслідок війни – нові можливості у сфері навчання

Дата: 01.12.2023 16:08
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

Віднедавна учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безкоштовно, незалежно від рівня їхньої освіти, пройти підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Навчання може здійснюватися як за очною (денною, вечірньою), так і дистанційною, дуальною формами, або шляхом їх поєднання. Термін навчання до 6 місяців і залежить від обраних курсів.

Навчання у ЦПТО ДСЗ проводиться за 95 ліцензованими робітничими професіями (перелік – https://is.gd/ZHvm7u), а також освітніми програмами (https://is.gd/oFh4o6).

Заявку на навчання можна подати онлайн (https://edveteran.dcz.gov.ua/). Особа, що має намір пройти вишкіл, самостійно обирає фах або програму підвищення кваліфікації, а також місце професійного навчання із переліку закладів освіти, що сформований Державним центром зайнятості (https://is.gd/nAezlC).

Рішення про направлення на професійне навчання приймає центр зайнятості не пізніше ніж на п’ятий робочий день з дня подання документів.

Під час навчання забезпечується безкоштовне проживання як слухачу, так і тому, хто його супроводжує (якщо навчання проходить особа з інвалідністю І групи), а також компенсується вартість проїзду.

Після завершення навчання слухач отримує документ державного взірця про присвоєння відповідної кваліфікації.

Нагадуємо, що у Львівському ЦПТО ДСЗ можна здобути такі професії як водій трамвая, водій тролейбуса, електрогазозварник, касир торговельного залу, манікюрник, візажист, машиніст (кочегар) котельні, монтажник санітарно-технічних систем і устаткування, оператор котельні, перукар (перукар-модельєр), продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорія A1), фермер, швачка, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів.

З орієнтованим графіком навчання можна ознайомитися у рубриці «Анонси» сайту Львівського обласного центру зайнятості (http://surl.li/msutm).

 

Львівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних