A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Робочі місця для вразливих категорій населення та прихисток для ВПО: співпраця Львівської ОВА та БО «100% життя м. Львів»

Дата: 02.01.2024 17:48
Кількість переглядів: 23

Sotsialne shveyne pidpryyemstvo

Нагадаємо, що торік БО «100% життя м. Львів» та Львівська ОВА відкрили соціальне швейне підприємство, орієнтоване на створення робочих місць для людей із вразливих категорій населення, а на початку війни – прихисток для внутрішньо переміщених осіб.

У 2023 році БО «100% життя м. Львів» за сприяння Львівської ОВА вдалося реалізувати мету, заради якої створювали соціальне швейне підприємство. Робочі місця тут отримали люди з ВІЛ, інвалідністю, ті, хто перехворів туберкульозом, а також люди, які повернулися з місць позбавлення волі, постраждали від насильства, вимушені були втікати від війни з прифронтових громад.

Перші клієнти швейного підприємства – Захисники та Захисниці України. Усі сили зосередили на тому, щоб їхнє вбрання було якісним та зручним. Із початком роботи відшили термобілизну для бійців, які воюють на передовій. 

Особлива гордість – комплекти жіночої форми для ЗСУ за стандартами НАТО. Спільно з Міноборони і громадською ініціативою FRMT розробили і відшили перші комплекти.

Нагадаємо: Соціальне швейне підприємство «Оверсайз» шиє форму для Захисників та Захисниць

Упродовж року працівники відшили також футболки поло, медичні халати та костюми, ковдри, спальні мішки, брендовані худі, світшоти, футболки та формений одяг для працівників ДСНС.

У 2023 році шелтер «100% життя» пройшов офіційну реєстрацію, відповідно до розпорядження начальника Львівської ОВА. 

Тут отримали притулок люди, які покинули свої домівки через війну, у 2023 році кількість їх  – понад 1200 осіб. Усіх їх забезпечували триразовим харчуванням та засобами гігієни. Також мешканці могли скористатися супроводом медичної сестри, психолога, юриста та соціальних консультантів, а для дітей організовували дозвілля.

Окрім того, БО «100 життя м. Львів» у межах наймасштабнішого проєкту з тестування на ВІЛ в Україні #HealthLink провела навчання для п’яти сотень сімейних лікарів міста Львова, що сприяло зростанню виявлення ВІЛ.

Загалом благодійна мережа за цей рік протестувала на ВІЛ понад 8000  людей, виявила 120 позитивних випадків, завдяки цьому люди вчасно розпочали лікування. Ще у співпраці з БО «Фонд Олени Пінчук» організували 10 виїздів міждисциплінарної команди у віддалені райони Львівської області та охопили 50 ВІЛ-позитивних дітей.

Соціальний супровід надали понад 1500 особам з туберкульозом. Вони отримали продуктові сертифікати та набори, поповнення мобільного. А також консультації психолога, юриста, допомогу у відновленні втрачених документів, відшкодування дороговартісної діагностики.

Заклади охорони здоровʼя на Львівщині отримали 145 тонн продуктів від БО «БТ Мережа м. Львів». 

Це вдалося реалізувати завдяки спільній роботі Всесвітньої продовольчої програми ООН у межах проєкту «100% життя» – Мережа ЛЖВ «Food for life 2022» за фінансової підтримки World Food Programme.

БФ «100% Життя» – найбільша пацієнтська організація в Україні, яка працює з пацієнтами та для пацієнтів, у тому числі представляє інтереси людей, які живуть з ВІЛ, у 25 регіонах України. На Львівщині інтереси фонду представляє БО «100% Життя м. Львів».

D89b1804 5732 4547 9Bb1 83336443F055 1 5 (1)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних