Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

В області триває реєстрація для участі у Шкільних лігах пліч-о-пліч

Дата: 25.01.2024 17:25
Кількість переглядів: 84

В Області Триває Реєстрація Для Участі У Шкільних Лігах Пліч О Пліч (8)

Це наймасштабніші учнівські змагання в Україні. Відбуваються вони під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО».

Сьогодні, 25 січня, під головуванням заступника начальника Львівської ОВА Івана Собка відбулась нарада з очільниками РВА області щодо реєстрації навчальних закладів для участі в проєкті «Шкільні ліги пліч-о-пліч».

Як зазначили під час наради наразі лідерами з реєстрації є  Ходорів, Рудки та Стрілки.

Іван Собко наголосив, що проєкт має на меті залучити максимальну кількість дітей до занять спортом, а також батьків та тренерів. Відтак, районам потрібно активізувати роботу у цьому напрямі.

«Запрошую громади, учнів, вчителів, тренерів бути активними. Бо спорт – це як про фізичне, так і ментальне здоров’я, що сьогодні надзвичайно актуально та важливо», - додав Іван Собко.

Нагадаємо, що змагання проводитимуть з 5-ти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черлідінг. У них беруть участь як хлопці, так і дівчата.

У першому етапі Шкільних ігор, який відбувся у нашій області у жовтні-грудні 2023 року, взяли участь понад 5 тисяч учнів. Загалом цьогоріч планують залучити до цих змагань близько 50 тисяч учнів Львівщини.

Зараз у нашій області ще триває перший етап – змагання в закладах загальної середньої освіти, формуються збірні команди школи з виду спорту.

Наступний етап – серед шкіл територіальних громад визначаються переможці змагань у територіальних громадах, вони отримують право змагатися у районному.

Зареєструватися для участі можна за посиланням https://scl.gov.ua 

Довідково

«Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» – це змагання серед учнів України під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО». Їх проводять з ініціативи Президента України Володимира Зеленського. Цього року проєкт реалізовуватимуть у 20 областях України, серед яких і Львівщина. Учасниками зможуть стати понад 8 тисяч шкіл, а це майже 300 тисяч учнів.

Щорічно ці змагання проводитимуть з вересня до червня. У сезоні 2023/2024 Всеукраїнські шкільні ліги запланували провести з грудня 2023 до червня 2024 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних