Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Імунізація диких тварин: як на Львівщині протидіятимуть виникненню та поширенню сказу

Дата: 29.01.2024 12:27
Кількість переглядів: 81

Сказ у домашніх тварин

Одним з методів є вакцинація домашніх тварин, яку можна зробити безкоштовно в державних установах ветеринарної медицини.

На Львівщині спостерігають зріст випадків захворювання сказом диких тварин. За останні три роки показники зросли майже у 8 разів, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

Це питання розглянули минулого тижня під час засідання обласної комісії ТЕБ і НС. Детальніше за посиланням - https://loda.gov.ua/news/90473 Згідно з результатами, у Львівській області вирішили посилити проведення заходів з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу.

Пероральна вакцинація, яку використовують для боротьби зі сказом в дикій фауні, створює імунний фон в диких м’ясоїдних тварин. Її здійснюють навесні та восени.

У зв’язку з воєнним станом, таку вакцинацію проводять лише наземним розподілом принад на узліссях, на узбіччі доріг, біля річок, на сільськогосподарських угіддях тощо. Принада має вигляд невеликих брикетів із запахом м’ясо-кісткового борошна, всередині яких є капсула із вакциною.

Також станом на кінець 2023 року зафіксували 29 випадків сказу серед домашніх тварин. Цей показник є найвищим з 2018 року. Держпродспоживслужба закликає до свідомого утримання домашніх тварин, адже вчасно проведене щеплення – дієвий спосіб профілактики сказу.

«Щорічне вакцинування рятує домашніх улюбленців від небезпечної хвороби, тому нехтувати своєю безпекою і безпекою чотирилапих не варто. Звертаємося до усіх свідомих, небайдужих громадян, зоозахисних і природоохоронних організацій долучатися до проведення роз’яснювальної роботи про необхідність і важливість щеплення тих, кого називаємо нашими меншими друзями», – зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик.

За інформацією Держпродспоживслужби, вакцинувати домашніх тварин проти сказу можна безкоштовно в державних установах ветеринарної медицини, з переліком яких можна ознайомитися за посиланням: http://surl.li/liyas


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних