A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

«єРобота»: в області урядовим проєктом охопили майже 2100 бізнесів

Дата: 01.03.2024 10:40
Кількість переглядів: 50

В Області Урядовим Проєктом Охопили Майже 2100 Бізнесів

Загальна сума інвестованих у бізнес коштів склала 492 млн грн, що забезпечить створення на Львівщині 4496 робочих місць.

Підрозділи Львівської обласної служби зайнятості продовжують реалізацію і супровід урядової ініціативи «єРобота», у рамках якої діють дві програми – «Власна справа» та «Грант для ветеранів та їх подружжя». Їх мета – фінансово підтримати тих, хто прагне започаткувати бізнес, або готовий його розширювати та створювати нові робочі місця.

За програмою «Власна справа», а це виплата коштів у розмірі від 50 до 250 тис. грн, розгляд бізнес-планів 79 заявників з нашої області цього року завершився позитивними рішеннями. Зокрема 53 приватні підприємці  масштабуватимуть ресторанний бізнес, наростять послуги у сфері торгівлі, освіти, стоматології, ІТ-індустрії, монтажу водопровідних мереж і систем опалення тощо.

Завдяки участі в проєкті 11 юридичних осіб матимуть змогу збільшити виробництво кузовів і причепів, бетонних виробів, а також обсяги спорудження житлових та офісних будівель, вирощування зернових і бобових культур та ін. А для 15 початківців кошти мікрогранту слугуватимуть стартовим капіталом для відкриття торговельних закладів, ресторанів, салону з ремонту побутових приладів, майстерні з обслуговування автотранспортних засобів, цеху з виготовлення одягу тощо. Відповідно в області запланували створити 161 робоче місце. 

Загалом від липня 2022 року до 27 лютого 2024 року грантовим проєктом у регіоні охопили 2078 представників мікро- та малого підприємництва. Загальна сума інвестованих у бізнес коштів склала 492 млн грн, що забезпечить створення на Львівщині 4496 робочих місць.

Окрім того, 39 учасників бойових дій або членів сімей захисників з нашої області скористалися програмою «Грант для ветеранів та їх подружжя», у рамках якої на відкриття або розбудову бізнесу передбачені кошти у розмірі від 250 тис. грн до 1 млн грн. Учасники цього проєкту створять 74 робочих місця у таких сферах як медицина, організація дозвілля, приготування та доставлення готових страв на замовлення клієнтів, надання автотранспортних послуг, виробництво виробів з деревини та ін. Загальна сума грантової допомоги ветеранському бізнесу сягнула понад 16 млн грн.

Подати заявку для участі у програмах урядового проєкту «єРобота» можна через портал «Дія» (https://bit.ly/3Wcsg43). Консультації з цього питання надаються у підрозділах обласної служби зайнятості (контакти – за посиланням http://surl.li/jpvpt) та за тел.: +380966825183. Подробиці – https://bit.ly/3AU90ic.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних