Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Не спалюй суху траву, не чини злочин❗️

Дата: 07.03.2024 11:22
Кількість переглядів: 46

Фото без опису

Щодня до рятувальників Самбірщини надходять повідомлення про загоряння сухої рослинності. Локалізувати та гасити такі пожежі дуже не просто, оскільки вони мають високу швидкість поширення, особливо у вітряну погоду. Тож, якби не оперативне втручання підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, в багатьох випадках горіння могло поширитися на господарські, житлові будівлі та лісові насадження.

Пожежі, спричинені спалюванням сухої трави, небезпечні тим, що за короткий проміжок часу набирають великих розмірів. На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км. за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я досягає 2-х метрів. Проте найбільшу небезпеку несе пожежа, яка розповсюджується при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості. Як правило, територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується вдвічі-втричі. Окрім завдання матеріальних збитків мешканцям району, такі пожежі впливають на екологічний стан. Екологи застерігають, що дані пожежі мають дуже серйозні наслідки і для здоров'я людей, і для природи.

Шановні громадяни, з початку 2024 року Самбірським районним управлінням ГУ ДСНС України у Львівській області складено 9 протоколів щодо спричинення пожеж на відкритих територіях через спалювання сухої трави, сміття чи рослинних залишків.

Нагадуємо, що спалювання сухого листя і трави заборонено законом!! В разі його порушення передбачена адміністративна, а в деяких випадках кримінальна відповідальність!

Відповідно до ст. 77 та 77-1 КУпАП посилено відповідальності за спалювання сухої трави, поживних залишків, луків, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах та поза їх межами.

Такі правопорушення тягнуть за собою накладення штрафу:

на громадян - від 3060 грн до 6120 грн;

на посадових осіб − від 15300 грн до 21420 грн.

Не провокуйте пожежі на відкритих територіях та дотримуйтесь елементарних правил безпеки. У разі якщо ви стали свідком виникнення займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номерами «101» або «102»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних