A A A K K K
для людей із порушенням зору
Рудківська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Термін проходження ідентифікації ВПО продовжено!

Дата: 13.03.2024 09:48
Кількість переглядів: 173

Фото без опису

1. Обов’язок періодично (кожні три або шість місяців) проходити фізичну ідентифікацію в АТ “Ощадбанк“ було визначено для осіб, які до 24.02.2022 набули статусу внутрішньо переміщеної особи. Цей Порядок регламентувався постановою Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 № 637 “Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам“. 

Водночас, в період дії карантинних заходів (з 12.03.2020 до 01.07.2023) така ідентифікація не проводилась.

Щодо проведення ідентифікації ВПО Урядом було прийнято ряд законодавчих актів.

Постановою Уряду від 08.08.2023 № 837 “Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 30 серпня 1999 р. № 1596 і від 5 листопада 2014 р. № 637“ передбачено, що для отримання виплат у 2024 році особи з числа ВПО мають пройти ідентифікацію в АТ “Ощадбанк“ або в органах Пенсійного фонду України.

27 грудня Уряд ухвалив постанову за № 1384 “Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2014 р. № 637 і від 8 серпня 2023 р. № 837“, якою передбачено, що пенсіонерам з числа внутрішньо переміщених осіб, які набули цього статусу до 24 лютого 2022 року та отримують пенсії через поточні рахунки в АТ “Ощадбанк“, термін проходження фізичної ідентифікації продовжено до 31 березня 2024 року.

Порядок встановлення територіальним органом Пенсійного фонду України особи одержувача пенсії, щомісячного довічного грошового утримання судді у відставці, інших соціальних виплат шляхом відеоконференцзв’язку затверджений постановою правління Пенсійного фонду України від 20 листопада 2023 року за № 49-2.

 Подати заяву на ідентифікацію у режимі відеоконференцзв’язку можна одним із зручних способів:

  1. Особисто: звернутися до відділення АТ “Ощадбанк“ або до будь-якого зручного сервісного центру Пенсійного фонду України з документом, що посвідчує особу (паспорт громадянина України). 
  2. Через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису “Дія.Підпис” (“Дія ID”), створеного за допомогою мобільного додатка Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.
  3. За допомогою відеоконференцзв’язку в територіальному органі Пенсійного фонду України, тобто подати заяву за допомогою засобів телефонного зв’язку  (відповідний Порядок затверджено постановою правління Пенсійного фонду України від 20.11.2023 № 49-2.
  4. Якщо пенсіонер з числа ВПО перебуває за кордоном, то потрібно  в закордонній дипломатичній установі України отримати документ, який посвідчує, що фізична особа є живою. Документ разом із заявою про проходження ідентифікації (довільної форми) слід направити до територіального органу Пенсійного фонду України, де пенсіонер перебуває на обліку. Оригінал документа разом із заявою можна направити засобами поштового зв’язку або в сканованому вигляді – через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису.

Для отримання консультацій або в наданні допомоги з даного питання можна звертатися на телефон гарячої лінії нашого сервісного центру за номером телефону 03269 32596.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних